Kız çocuklarının ilham perisi nasıl başardığını anlattı Inspirational pianist’s achievement again

Müzikte pek çok uluslararası başarıya imza atarak İzmir’e gurur veren 13 yaşındaki piyanist Nehir Özzengin, NTV & Özgencil Grup işbirliği ve Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) bölge ortaklığı ile gerçekleştirilen Ege Ekonomik Forum’unda “Ege’nin 5 başarılı kadını” arasında gösterilerek konuşmacı olarak yer aldı. İlham veren hikayesini paylaşan Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Akademisi öğrencisi Nehir, “Bir kız çocuğu bile beni örnek almak isterse bu benim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı olur” dedi.

AİLE DESTEĞİ ŞART

Yeteneği 4,5 yaşında keşfedilen ve 6 yıl önce burslu olarak kazandığı YÜSEM Müzik Akademisi’nde klasik piyano eğitimi almaya başlayıp 6 yıla 5 uluslararası müzik ödülü sığdıran genç yetenek, konuşmacı olarak davet aldığı Ege Ekonomik Forum’da nasıl başardığını anlattı. Moderatörlüğünü İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli’nin üstlendiği oturumda Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Baltalı Keçi Çiftliği Sahibi Funda Baltalı, Monteida Satış ve Pazarlama Direktörü Aysun Uygun ve Jimmy Key Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Ünlütürk ile birlikte yer alan Nehir Özzengin, başarısını çok çalışmak kadar aile desteği ile elde ettiğini söyledi.

ONLARA ÖRNEK OLMAK İSTİYORUM

Bu yıl İtalya’da düzenlenen 26. Uluslararası Cortemilia Piyano Yarışması’nda 13 yaş kategorisinde birinci olan; halk oylamasıyla belirlenen 2017 Avon Kadın Ödülleri güzel sanatlar kategorisinde birinci gelen ve geçen yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye’deki kız çocuklarına ilham vermeleri için seçilen 6 kızdan biri olan genç piyanist, “İleride ülkemi en iyi şekilde temsil eden bir müzisyen ve akademisyen olmayı istiyorum. Ayrıca ülkemdeki kız çocuklarına örnek olabilmek için var gücümle çalışacağım. Bir kız çocuğu bile beni örnek almak isterse bu benim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı olur.” diye konuştu.

Discovering her talent in music at the age of 4.5, the 13-year-old Nehir Özzengin – student at Yaşar University’s Continuing Education Center Music Academy (YUCEC) – did justice to her years long nonstop efforts on piano.  Özzengin has won her fifth international award by coming first in the 13-year-old category of the 26th International Cortemilia Piano Competition.

 Özzengin, who also appeared on the last year’s public service ad prepared by the Ministry of Family and Social Services to raise awareness of child marriages in Turkey, said:

“I hope this prize I have won will encourage all girls. I am fully convinced that each and every child who is supported by their parents will be quite successful in every field.”

YUCEC Art Programs Coordinator Seçil Saykan, who has been training Özzengin for the past three years, also said, “Nehir keeps succeeding every year, and adds a new success each year thanks to her determination to practice and her discipline. I am sure that she will keep adding new ones to these successes with a devotion that is way beyond her age.”