Ege’de ilk tercih Yaşar Üniversitesi

LYS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Yaşar Üniversitesi ÖSYM’nin verilerine göre, yüzde 99.17 oranıyla  Ege Bölgesi’nde en çok tercih edilen üniversite oldu.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, “2016’da yüzde 99.17 gibi bir tercih edilme oranıyla, Türkiye genelinde üniversitemizin eğitim kalitesine güven duyulduğunun mesajını bir kez daha aldık. Yaşar Üniversitesi’nin bütün bölümlerinde taban puanlarının yükseldiğini gördük. Bu da başarılı öğrencilerin üniversitemizi tercih ettiğinin bir göstergesi. Adaylar, Yaşar Üniversitesi’ni, başarılarını ve güçlü akademik kadrosunu da göz önüne alarak tercih etti. Yeni bölümler, yeni gereksinimler ve toplumdaki geleceğe ilişkin eğilimleri saptayarak yol haritası izliyoruz. Dünyanın dört bir yanından, alanında uzman akademisyenleri bir araya getirerek öğrencilerimizin sadece okuldaki eğitimleri ile değil, meslek yaşamlarında da başarıyla yollarına devam etmelerini destekliyoruz” dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer

Türkiye genelindeki öğrenciler ve ailelerin son dönemde İzmir’deki üniversitelere ilgi gösterdiğini yineleyen Prof. Dr. Cemali  Dinçer, “Ailelerde, son 5 yılda İzmir’e yönelik ilgi arttı. İstanbul ve Ankara’daki gibi kaliteli eğitimi, İzmir’de daha ekonomik şartlarda alabiliyorsunuz. Burada barınma ve diğer maliyetler daha düşük. Son dönemde yaşananlar bu ivmeyi daha da arttırdı” diye konuştu.

Yaşar Üniversitesi’nin, uluslararası bir kent üniversitesi hedefinde olduğunu yineleyen Dinçer, “Yaşar Üniversitesi, İzmir ve Ege’de olduğu kadar, Türkiye genelinde ve yurtdışında da yükselen bir değer olmaya devam ediyor. Bu yıl 8 fakültede toplam 26 lisans programına, 2 meslek yüksekokulunda toplam 11 ön lisans programına öğrenci alıyoruz. Toplam bin 674 öğrenci okulumuzu tercih etti. Toplama baktığımızda her üç öğrenciden biri, tamamen ücretsiz okuyor. Avrupa’daki 26 ülkeden 212 üniversite ile Erasmus değişim programımı anlaşmamız var. Ayrıca, Erasmus dışında, Çin’den Avustralya ve Kanada’ya kadar 51 ülkeden 300’ün üzerinde üniversiteyle de öğrenci değişim programı anlaşmalarımız bulunuyor” dedi.