Dr.Burcu Dabak’a “Akademi Başarı Ödülü”

Kadın Yönetmenler Derneği’nin düzenlediği 5.Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin başarı ödüllerinin sahipleri ve jüri üyeleri belli oldu. Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Burcu Dabak, Akademi Başarı Ödülü’nün sahibi oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Yönetmen Gülten Taranç’ın direktörlüğünde Kadın Yönetmenler Derneği’nin düzenlediği 5.Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali başarı ödüllerinin sahipleri belli oldu. Bu yıl, Akademi Başarı Ödülü Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Burcu Dabak’a verilirken Sevin Okyay Sinema Yazarlığı Başarı Ödülü ise Melis Behlil’e verilecek. Bu yıl yönetmen başarı ödülünün sahibi ise İran’ın ünlü yönetmenlerinden Nergis Abyar oldu. 27 Şubat’ta Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek ödül töreninde ödüller sahiplerini bulacak.

Beşinci Uluslararası ve iki ulusal yarışmanın düzenleneceği festivalde, bu yıl SİYAD Jürisi ilk kez ulusal kategoriler için ayrı bir değerlendirme yapacak. 28 ülkeden 98 film gösterimiyle 5. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali 27 Şubat- 8 Mart tarihleri arasında İzmir’de ve çevrimiçi olarak tüm Türkiye’de gerçekleşecek. 46 Filmin uluslararası, 62 filmin ise Türkiye prömiyerine ev sahipliğini yapacak olan festivalin yarışma filmleri 28 Şubat- 5 Mart tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi’nde izleyici ile buluşacak. Yönetmenlerin çevrimiçi ve fiziki olarak soru cevap etkinliğine katılacağı festivalin seçkisinde yer alan pek çok film www.kadinyonetmenlerfestivali.com.tr adresinden izlenebilecek. 6-7-8 Mart tarihlerinde Tire’de Tire Belediyesi’nin ev sahipliğinde ulusal yarışma filmlerinin gösterimi ve kapanış töreni gerçekleştirilecek.