Birincilik Genç Tasarımcı Ulaş’ın

Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi Ulaş Yeşilyurt, 11. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri kapsamında düzenlenen “toplanma ve gösteri yapma özgürlüğü” temalı afiş yarışmasında birinci seçildi. Yeşilyurt’un tasarımı, çevrimiçi düzenlenen Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV) 11. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin afişi olarak kullanıldı. 

Teması toplantı ve gösteri yapma özgürlüğü olan afiş yarışmasına çevrimiçi olarak 230 eserle başvuru yapıldı. Eserler, seçici kurul tarafından kör hakemlik yöntemiyle, çevrimiçi ve üç turlu olarak değerlendirildi. Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi Ulaş Yeşilyurt’un afiş tasarımı, birincilik ödülünü kazandı. Yeşilyurt’un tasarımı, ayrıca, geçen ay çevrimiçi olarak düzenlenen TİHV 11. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin afişi olarak da kullanıldı.

Ulaş Yeşilyurt, “Konunun oldukça geniş ama bir o kadar da kısıtlı olması, fikir bulma aşamasında beni çok iyi yönlendirdi diyebilirim. Meselenin temeline inerek insanlara tanınan toplanma ve gösteri yapma özgürlüğü hakkında araştırmalar yaptım. Süslemeden çok vermem gereken mesaja ve özgürlüğü betimlemeye, odaklandım. Afişi bir alan, afişin başlığını oluşturan harfleri de bu alanda toplanıp gösteri yapacak bireyler gibi düşünüp afişin bir köşesinde topladım” diyerek tasarımını anlattı.