Başarı ilk filmiyle geldi

Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Gizem Dağlı, ilk yönetmenlik denemesinde büyük bir başarı elde etti.  Dağlı, 175 üniversite öğrencisinin başvurduğu 1. Kristal Kamera Kısa Film Yarışması’nda, Cihan Ünal, Nebahat Çehre gibi usta oyunculardan oluşan jürinin beğenisini kazanarak birinci gelmeyi başardı.

ysr-gizem-2

DÜNYADA KADIN YÖNETMEN SAYISI AZ

 Türk sinemasının geleceğine katkı sağlamak ve sektöre yeni yönetmenler kazandırmak amacıyla ilk kez düzenlenen Kristal Kamera Kısa Film Yarışması’na 67 üniversiteden 175 kişi başvurdu. Film Tasarımı Bölümü öğrencisi Gizem Dağlı, profesyonel oyuncu Sertaç Akkaya’nın yanı sıra Yaşar Üniversitesi öğrencilerinin de oyuncu olarak destek verdiği ‘Pamuk’ filmi ile birinciliğe layık görüldü.

ysr-gizem-3

İlk yönetmenlik denemesinde jürinin büyük beğenisini kazanan Dağlı, “Yönetmenliğe olan ilgim aslında film müziklerine duyduğum ilgiyle başladı. Lisede aldığım müzik eğitiminin ardından film tasarım bölümünde lisans eğitim almak istedim. Böylelikle iki büyük tutkumu bir arada yürütebilmeyi hedefledim. İlk kez çektiğim filmden ödülle dönmek ise benim için büyük bir onur. Öte yandan yarışmada finale kalan tek kadın yönetmen bendim. Kadın yönetmenlerin azınlıkta olduğu bir dünyada özellikle kadınların daha da çok desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Örnek aldığım yönetmen ise Yeşim Ustaoğlu” dedi. Genç yönetmen, önümüzdeki dönemlerde ise Anadolu şehirlerini gezerek, şehirlerin kısa filmlerini çekmek istediğini söyledi.

ysr-gizem-5

ysr-gizem-4