YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜLER

Yaşar Üniversitesinin milli yüzücü öğrencileri Emre Sakçı ve Berk Özkul, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan 4. İslami Dayanışma Oyunlarında, 2’si altın toplamda 5 madalya kazanarak büyük başarıya imza attı. 4. İslami Dayanışma Oyunları, 12-22 Mayıs tarihleri arasında toplam 54 ülkenin katılımıyla Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirildi. Yüzmede büyük başarı gösteren milli takımımız, 27 Altın, 19 gümüş, 14 Bronz toplamda 60 madalyayla ülkemizi gururla temsil etti. Milli takımın Yaşar Üniversitesi öğrencisi İzmirli yüzücüleri Emre Sakçı ile Berk Özkul da madalya kazananlar arasına isimlerini yazdırmayı başardı.

MADALYA REKORLA GELDİ

Bugüne kadar çeşitli yaş guruplarında birçok rekoru ve Türkiye şampiyonlukları ile uluslararası dereceleri bulunan Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Berk Özkul Bakü’de 50 metre kelebek branşında yarıştı. Özkul, 23 saniye 92 saliselik derecesiyle altın madalyanın sahibi olurken aynı zamanda Türkiye rekoru da kırdı.

REKORTMENDEN 4 MADALYA

Yüzmede dünya rekoru kıran ilk Türk yüzücü olan Yaşar Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Emre Sakçı da Bakü’de 1’i altın 3’ü gümüş toplam 4 madalya kazanmayı başardı. Dünya gençler rekortmeni genç yüzücü Sakçı, 4×100 serbest bayrak milli takımıyla altın madalya kazanırken, 50 metre serbest, 50 metre kurbağalama ve 100 metre kurbağalamada da gümüş madalyaya uzandı.

Fotoğraftakiler: (Soldan- Antrenör Türker Oktay-Milli Yüzücüler Emre Sakçı ve Berk Özkul- Antrenör Bahar Oktay)

HEDEF OLİMPİYATLAR

Çalışmalarını, Fenerbahçe Kulübünde antrenörleri Türker Oktay ve Bahar Oktay ile birlikte sürdüren Sakçı ile Özkul, hedeflerinin, uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi başarıyla temsil etmenin yanı sıra olimpiyatlara katılmak olduğunu söyledi. Bugüne kadar birçok rekortmen sporcu yetiştiren antrenör Türker Oktay da sporculara verilen desteğin önemine dikkat çekerek, “Sporcularımızın daha da başarılı olması, onları örnek alan yeni sporcuların yetişmesi için verilen destek çok önemli. Üniversitelerin başarılı sporcularımıza verdiği desteği bu nedenle çok önemsiyorum. Yaşar Üniversitesi de sporculara olan desteğiyle bunun en güzel örneklerinden” dedi.