TRİATLONA YAŞAR ÜNİVERSİTESİ DAMGASI

Türk triatlon tarihinde bir ulusal yarıştaki en yüksek katılımcı sayısıyla haftasonunda gerçekleştirilen İstanbul Triatlonu ve aquatlon yarışlarına Yaşar Üniversiteli sporcular Ece Bakıcı ve İpek Öztosun damga vurdu. Geçen yıl Bakü’deki Avrupa Oyunları’nda, kazanma hırsı ve aşırı zorlamaya bağlı kalça ekleminde stres kırığı yaşayıp ameliyat olan milli triatlet Ece Bakıcı 14 ay sonra birincilik kürsüsünde yer alırken İpek Öztosun ise üçüncü oldu.

İstanbul Triatlonu ve Minikler Aquatlon Yarışları Kartal Dragos Sahili’nde haftasonu gerçekleştirildi. Organizasyonda, A3, Yıldızlar, Elitler, Gençler, Yaş Grupları Paratriatletler ve Takımlar Triatlon, minikler Aquatlon kategorilerinde 648 triatlet kayıt yaptırdı. Türkiye’de yapılan en geniş katılımlı triatlon ve aquatlon organizasyonu olma özelliğini taşıyan yarışta, sporcu sayısıyla yeni bir rekora imza atılmış oldu. Elit Bayanlar Kategorisi’nde yarışan Yaşar Üniversitesi’nin triatletleri Ece Bakıcı ve İpek Öztosun yine kürsüyü bırakmadı. Bakıcı birinciliği kazanırken Öztosun ise üçüncülüğü elde etti. Bir diğer İzmirli sporcu Esra Nur Gökçek ise ikinci oldu.

Ece Bakıcı-İpek Öztosun
Ece Bakıcı-İpek Öztosun

SAKATLIĞIN ARDINDAN GELEN İLK BİRİNCİLİK

Milli tiriatlet ve eski Türkiye Şampiyonu Ece Bakıcı, geçen yıl Bakü’deki Avrupa Oyunları’nda, kazanma hırsı ve aşırı zorlamaya bağlı kalça ekleminde stres kırığı yaşamış ve ameliyat olmuştu. 9 aylık aranın ardından geçen Mart ayında ilk kez yarışa katılan ve ikinci olan Yaşar Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Ece Bakıcı, bu kez birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Ece Bakıcı, “Sporcular için sakatlıklar, ameliyatlar iyi şeyler değil. Sakatlıktan 14 ay sonra, birincilik kürsüsüne çıkmak mutluluk verici. Triatlonu asla bırakmayı düşünmedim. Hedefim 2016 Rio’ydu ama olmadı, 2020 Olimpiyatları’na direkt giden sporcular arasında yer almayı hedefliyorum. İdeallerimden asla vazgeçmeyeceğim” diye konuştu.