Şampiyonluk yolunda 

Üniversiteler Spor Liginin (ÜNİLİG) son şampiyonu Yaşar Üniversitesi Erkek Basketbol takımı, bu yıl da şampiyonluk parolasıyla çıktığı finallere galibiyetle başladı. Bornova Atatürk Spor Kompleksinde oynanan final etabının ilk maçında Yaşar Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesini 25 sayı farkla mağlup etmeyi başardı.

ÜNİLİG Basketbol Erkekler Final Müsabakaları,  Bornova Atatürk Spor Kompleksinde başladı. 2. turda tüm maçlarını kazanan, ÜNİLİG’te en fazla sayı atıp en az sayı yiyen ekip olan geçen yılın şampiyonu Yaşar Üniversitesi, bu yıl da finallerdeki 8 takımdan biri oldu. Yaşar Üniversitesi, finallerde, Akdeniz, Mersin ve Sabancı üniversiteleri ile aynı grupta yer aldı. Grubun ilk maçında Yaşar Üniversitesi ile Akdeniz Üniversitesi ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın bütün periyotlarında rahat bir oyun sergileyen Yaşar Üniversitesi, ilk çeyreği 25- 8 ilk yarıyı ise 53- 23 önde kapattı.

Karşılaşmanın geçen her dakikasında ağırlığını daha da ortaya koyan Yaşar Üniversitesi, üçüncü çeyreği 70- 45 önde geçti. Son çeyrekte vites küçülten Yaşar Üniversitesi, 78- 53‘lük skorla ilk maçında net bir galibiyet elde etti.  Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 20 sayı, 6 asist ile Yaşar Üniversitesi kaptanı Ayhan Onur Kentli oldu.  Yaşarlı basketbolcular Ege Yaşar 16 sayı, Cem Bozok ise 13 sayı kaydederken 7 ribaunt ile oynayan İsmail Budaker de pota altını rakiplere kapattı.

Takımın koçu Çağlar Karabulut, ev sahibi oldukları finallerde hedeflerinin bu yıl da şampiyon olmak olduğunu belirterek, “Geçen yılın şampiyonu olan takımımız uzun süredir bir arada oynamanın avantajını iyi kullanıyor. Evimizde net bir skorla galip gelmeyi başardık. Emin adımlarla tek tek hedefimize ilerliyoruz.  Akdeniz Üniversitesi gibi gurubunu lider olarak bitirip finallere yükselen güçlü bir rakibi mağlup ettik. Tek arzumuz, bu yıl da şampiyonluk kupasını İzmir’e kazandırmak” dedi.