Şampiyon emin adımlarla

Üniversiteler Spor Liginin (ÜNİLİG) son şampiyonu Yaşar Üniversitesi Erkek Basketbol takımı, bu sezonki dördüncü maçından farklı galibiyetle ayrıldı. Evinde ağırladığı İstanbul MEF Üniversitesi’ni 98– 60 mağlup eden Yaşar Üniversitesinde hedef, bu yıl da şampiyonluğu İzmir’e getirmek.

ÜNİLİG Erkekler Basketbol F Grubu’nda, geçen yılın şampiyonu Yaşar Üniversitesi, galibiyetlerle yoluna emin adımlarla devam ediyor. Yaşar, sezonun dördüncü maçında Selçuk Yaşar Kampusu Spor Salonunda İstanbul MEF Üniversitesini ağırladı.

ysr-basketbol-2

Karşılaşmaya hızlı başlayan Yaşar Üniversitesi, ilk dakikalarda art arda bulduğu basketlerle öne geçmeyi başardı ve ilk çeyrek 29 – 11 Yaşar üstünlüğü ile sona erdi. Kaptan Onur Kentli ve başarılı şutörü Yiğitcan Tekin’in üst üste sayılarıyla tempoyu düşürmeyen Yaşar, ilk yarıyı 51 – 21 önde bitirdi. İkinci yarıya da hızlı başlayan Yaşar Üniversitesi, kenardan gelen oyuncuların katkılarıyla 24 sayı bulduğu üçüncü çeyreği de 75 – 36 önde kapadı. Son çeyrekte tempoyu düşüren Yaşar Üniversitesi, maçı 38 sayı farkla 98 – 60 kazandı. Yaşarlı basketbolcular, galibiyeti, dizinden sakatlık yaşayan ve çapraz bağı kopan takım arkadaşları Ege Aydınalp’e armağan etti.

ysr-basketbol-3

Takımın koçu Çağlar Karabulut, sakatlığı geçen Onur Kentli’nin dönüşüyle hücumda daha da etkili olduklarını belirterek, “Geçen yılın şampiyonu olan takımımız uzun süredir bir arada oynamanın avantajını iyi kullanıyor. Evimizde seyircimizin desteğiyle net bir skorla galip gelmeyi başardık. Emin adımlarla hedefimize ilerliyoruz. Tek arzumuz, bu yıl da şampiyonluk kupasını İzmir’e getirmek” dedi.