Şampiyon emin adımlarla ilerliyor  

Üniversiteler Spor Liginin (ÜNİLİG) son şampiyonu Yaşar Üniversitesi Erkek Basketbol takımı, gurup lideri olarak yükseldiği ikinci tur maçlarının ikincisinden de farklı galibiyetle ayrıldı. İstanbul Acıbadem Üniversitesini konuk eden Yaşar Üniversitesi, maçı 65 sayı farkla 103 – 38 kazandı.

ÜNİLİG Erkekler Basketbol İkinci Tur N Gurubu’nda, geçen yılın şampiyonu Yaşar Üniversitesi, galibiyetlerle yoluna emin adımlarla devam ediyor. Grup lideri olarak yükseldiği ikinci turun ilk maçında Ege derbisinde Uşak Üniversitesini 107 – 59 yenen Yaşar Üniversitesi, önceki gün, İstanbul Acıbadem Üniversitesi ile Selçuk Yaşar Kampusu Spor Salonunda oynadığı ikinci maçını da farklı kazanmayı bildi. Karşılaşmaya hızlı başlayan Yaşar Üniversitesi, ilk dakikalarda art arda bulduğu basketlerle öne geçmeyi başardı ve ilk çeyrek 28 -14 Yaşar üstünlüğü ile sona erdi.

FARKLI GALİBİYET

 Başarılı oyun kurucusu Arda Akbaş’ın dış sayılarla yıldızlaştığı maçta üst üste sayılarıyla tempoyu düşürmeyen Yaşar, ilk yarıyı 47 – 25 önde bitirdi. İkinci yarıya da hızlı başlayan Yaşar Üniversitesi, kenardan gelen oyuncuların katkılarıyla 32 sayı bulduğu üçüncü çeyreği de 79 – 33 önde kapadı. Son çeyrekte baskılı savunmasını sürdüren ve yalnızca 5 sayı yiyip 24 sayı atan Yaşar Üniversitesi, maçı 65 sayı farkla 103 – 38 kazandı. Yaşarlı Arda Akbaş, 8’de 8 atışla 3 sayılık isabeti bularak maça damga vurdu. İkinci turda ilk iki maç sonuçlarına göre Yaşar Üniversitesi, en fazla sayı atıp en az sayı yiyen takım olmayı da başardı.

Takımın koçu Çağlar Karabulut, sakatlığı süren Ege Aydınalp ve Ege Yaşar’ın yokluğuna karşın etkili olduklarını belirterek, “Geçen yılın şampiyonu olan takımımız uzun süredir bir arada oynamanın avantajını iyi kullanıyor. Evimizde seyircimizin desteğiyle net bir skorla galip gelmeyi başardık. Emin adımlarla hedefimize ilerliyoruz. Tek arzumuz, bu yıl da şampiyonluk kupasını İzmir’e getirmek” dedi.