Ünlü Rus sanatçı 30 yıldır Türkiye’de

Ünlü Rus sanatçı Alexander Rudin’in Türkiye’deki 30. sanat yılı onuruna İzmir’de bir konser verildi.

Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, orkestranın Genel Müzik Direktörü ve Onursal Şefi de olan Rus Devlet Sanatçısı dünyaca ünlü viyolonsel sanatçısı Alexander Rudin’in, Türkiye’deki 30. Sanat Yılı için bir konser verdi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki konserde, Rudin, orkestra şefi ve solist olarak yer aldı.

YSR Rudin (5) (Small)

Hem şef hem solist oldu

Alexander Rudin’in Türkiye’deki 30. Sanat Yılı için düzenlenen konser, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Rusya’dan devlet ödülü ve Moskova’dan kent ödüllerine layık görülen, uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazanan, Rusya müzik okulunun tartışmasız en iyi sanatçılarından biri olarak kabul edilen Alexander Rudin, Genel Müzik Direktörlüğünü ve Onursal Şefliğini de yaptığı Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası ile sahne aldı. İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği ve iki bölümden oluşan konserde, orkestra, Avusturyalı ünlü besteci Joseph Haydn’ın eserlerini seslendirdi.

YSR Rudin (3) (Small)

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak da görev yapan Prof. Alexander Rudin, “Türkiye’de ilk konserimi verişimin üzerinden 30 yıl geçti. Bu süreçte çok iyi arkadaşlarım oldu, çok değerli müzisyenlerle çalışma fırsatı buldum. Burada olmaktan ve Yaşar Üniversitesi’nde arkadaşlarımla birlikte çalışmaktan çok mutluyum” dedi.

YSR Rudin (1) (Small)

Rudin gibi bir sanatçının üniversitelerinde olmasının mutluluğunu ve gururunu yaşadığını belirten Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, günün anısına sanatçıya bir plaket verdi. Rudin, konserin sonunda, dinleyicilerin yoğun ilgisine, Johann Sebastian Bach’ın Sarabande eserini seslendirerek yanıt verdi.