Mekan İzmir’den, ekip Yaşar’dan

Yaşar Üniversitesi (YÜ) Film Tasarımı Bölümü öğrencileri çekimlerinin tamamı İzmir’de gerçekleştirilen “Köksüz” adlı filmin setinde görev aldılar. Başrollerini ünlü oyuncu Ahu Türkpençe ile Lale Başar ve Savaş Alp Başar’ın paylaştığı filmin tüm çekim aşamalarında görev alan öğrenciler ilk profesyonel işlerine imza atmanın mutluğunu yaşadılar.

turkpence (1)

Bakanlık destekli film

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli “Köksüz” adlı film için 1 aydır canla başla çalışan öğrenciler ortaya profesyonellerini aratmayacak bir iş çıkardı. “Babam İçin”, “Büyük Yalan”, “Ömre Bedel”, “Küçük Kadınlar” gibi çok sayıda dizinin senaristliğini yapan Deniz Akçay’ın ilk yönetmenlik deneyi olan filmde YÜ Film Tasarımı Bölümü öğrencilerinden Emre Aybek, Altay Gençler, Gökçe Erol, Engincan Öksüz reji asistanlığı, Cem Altıntaş, Emir Akil Gidel yapım asistanlığı, Oğuz Kuşçu, Umut Dervişcemaloğlu görüntü asistanlığı, Enes Tural ışık asistanlığı ve Aslı Büyüközer ile Ozan Ünlükoç da sanat asistanlığı görevlerini üstlendiler. İzmir’in Konak, Çamdibi, Bozyaka, Hatay gibi çeşitli semtlerinde çekimler gerçekleştiren öğrenciler böylece film yapımı sürecini de birebir yaşadılar.

turkpence (2)

Eğitici set

Türkiye’nin “Bir İstanbul Masalı” dizisi ile tanıdığı Ahu Türkpençe ve diğer oyuncuları da yakından tanıma fırsatı yakalayan öğrencilerden Umut Dervişcemaloğlu, “Bizim için set ortamı çok eğitici oldu. Bölüm hocalarımızın da büyük desteğini alarak başarılı bir işe imza attığımızı düşünüyorum. Bir ay boyunca bir film setinin tüm koşullarını yakından gördük. Öğrenciyken böyle bir ortamda çalışmak bizim için büyük fırsat oldu” dedi.

turkpence

Filmin konusu şöyle:

“Köksüz”, beklenmedik bir kayıpla sarsılan bir ailenin, bu kaybın ardından nasıl baş edeceklerini bilemedikleri yeni durumla karşı karşıya kalmalarını konu alıyor. Aile içindeki erk mücadelesi, yetersizlik, kaçışlar, iletişimsizlik , suçluluk , bunun yarattığı öfke ve bunalım üzerine can acıtan bir hikaye.”

 

hurriyet.com.tr:
http://www.hurriyet.com.tr/ege/22238151.asp

no images were found