İzmirli iç mimarlara akademik destek sürüyor

Yaşar Üniversitesi ile İçmimarlar Odası İzmir Şubesi arasında lisansüstü programları için işbirliği protokolü yenilendi. Protokol kapsamında İçmimarlar Odası’nın 500’e yakın üyesi ve yakınları lisansüstü eğitim alma imkanı buluyor.

İçmimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Burcu Yazgan Parlak ile Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer arasında imzalanan protokol kapsamında üniversitenin Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitülerinde açılacak lisansüstü eğitim programlarında İçmimarlar Odası üyelerine ve birinci derece yakınlarına yüzde 30 indirim yapılacak.

Yaşar Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer ve Burcu Yazgan Parlak’ın yanı sıra Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Güzeliş, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İlker Kahraman, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeynep Tuna Ultav, İçmimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Işık Örsel İmir ile Mimarlık Fakültesi’nden Yrd. Doç. Çiğdem Çetin, Öğretim Görevlisi Ceren Polat ve Asistan Fulya Özbey katıldı.

İzmir’in meslek odaları ve belediyeleri ile eğitimde işbirliği içinde olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, İçmimarlar Odası üyelerinin de yeni bilgilerle mesleki yenilenme fırsatı yakalayacaklarını söyledi. Şube Başkanı Burcu Yazgan Parlak ise hem kent için hem de mesleki gelişim için böylesi destelere ihtiyaç olduğunu söyledi.