Eğitimde büyük işbirliğiGREAT COOPERATION IN EDUCATION

Yaşar Üniversitesi ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, ilk ve orta öğretimde görev yapan öğretmenler ve idareciler ile öğrencileri geleceğe hazırlamak, velileri de bilinçlendirme amaçlı eğitim verilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği kapsamında, Yaşar Üniversitesi akademisyenleri tarafından, velilere, çocuklarının internette karşılaşabileceği riskler ve internette çevrimiçi güvenlikle ilgili eğitim verilecek. Ayrıca, öğrencilere “Sosyal sorumluluk ve girişimcilik” eğitimlerinin yanı sıra liselilere de “Kariyer Rehberliği” eğitimi düzenlenecek.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen protokol imza törenine, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ile iki kurumun temsilcileri katıldı. Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, sorumluluk duyarlılığı ile bu protokole imza attıklarını belirterek, “İzmirli eğitimcilerle kalplerimizin birlikte olduğunu, bu işbirliğimizle bir kez daha gösteriyoruz. Bugüne kadar birçok projede işbirliği yaptık. Üniversitemizin tüm imkanlarının öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz için kullanmaya her zaman hazırız” dedi.

VELİLERİ BİLİNÇLENDİRME PROJESİ

İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında, çocukların vakitlerinin büyük çoğunluğunu bilgisayar ve internet başında geçirdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Dinçer, “İnternete giren çocuklar, farkında olmadan birçok tehlikeyle de karşı karşıya kalıyor. Çocukları, bu tehlikelerden, siber zorbalıktan korumak için onları bilinçlendirmek ve doğru yönlendirmek büyük önem taşıyor. Asıl önemli olansa ailelerin bilinçlenip çocuklarını doğru yönlendirmeleri. Protokol kapsamında, veli gruplarına yönelik bilinçlendirme ve bilgilendirme amaçlı güvenli internet kullanımı eğitimlerini düzenleyeceğiz. İnternette çocukları bekleyen tehlikeler, güvenli internet uygulamaları, bilgi güvenliği gibi konularda velilerin bilgilendirilmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen protokol imza törenine, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ile iki kurumun temsilcileri katıldı

EĞİTİMİN KALİTESİNE YANSIYACAK

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise bugüne kadar Yaşar Üniversitesi ile birçok projeye imza attıklarını belirterek, “Öğretmenlerimiz, idarecilerimizin mesleki bilgi ve becerilerini arttırmaları için birlikte bugüne kadar çeşitli eğitim programları düzenledik. Eğitimcilerimizin motivasyonlarını yükselterek uzmanlık dallarına göre çağdaş nesiller yetiştirme yolunda adımlar atması için kaliteli, üretken ve verimli insan kaynağı için bu tarz işbirliklerini önemsiyoruz” dedi.

HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VURGUSU

Her türlü bağımlılıkla mücadele ettiklerinin altını çizen Ömer Yahşi, “Milli Eğitim olarak tüm bağımlılıklarla mücadelede ediyoruz ve bu bizim için en önemli önceliklerimizden. Özellikle rehber öğretmenlerimiz aracılığıyla bu konuda çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Teknoloji bağımlılığı da çağımızın en sık karşılaşılan bağımlılık türlerinden biri. Ayrıca, öğrencilerimizin siber alemde yaşayabileceği zorbalık, taciz, hakaret gibi istenmeyen durumlara karşı bilinçli olmasını sağlamak için çalışıyoruz. Bu protokolde yer alan güvenli internet eğitimini de bu nedenle çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

NELER YAPILACAK?

Protokol kapsamında ilk etapta 3 bin öğrenciye yönelik “Kariyer Rehberliği” eğitimi düzenlenecek. Üniversite kampüsünde gerçekleştirilecek eğitimlerle, öğrenciler, meslek seçimi konusunda bilgilendirilecek. Veli gruplarına yönelik bilinçlendirme ve bilgilendirme amaçlı güvenli internet kullanımı eğitimleri düzenlenecek. Ortaöğretim öğrencilerine, radyo program yapımcılığına ilişkin bir dizi uygulamalı eğitim verilecek. Çeşitli liselerden bu konuda ilgili öğrenciler bir dönem boyunca Yaşar Üniversitesinde radyo program yapımcılığı, metin yazarlığı, kurgu, ses gibi eğitimler alarak kendi radyo programını hazırlayıp sunacak. Ortaöğretim öğrencilerine yönelik sosyal sorumluluk ve girişimcilik eğitimleri verilerek bir proje yarışması düzenlenecek. Eğitimcilerin mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik çeşitli programlara akademik destek sağlanacak. Ayrıca, rehber öğretmenlere yönelik olarak çeşitli mesleki eğitimler ve seminerler verilecek.

 Yaşar University and the İzmir Provincial Directorate of National Education signed a collaboration protocol to offer a training program to prepare teachers, directors and students from primary and secondary schools for the future as well as to raise the awareness of parents. Within the scope of the collaboration, academics from Yaşar University will inform parents about online security and the possible risks to which their children may be exposed. In addition, training on “Social responsibility and entrepreneurship” for students and “Career Guidance” training for high school students will be carried out.

  The protocol signing ceremony was held at the İzmir Directorate of National Education with the participation of Yaşar University’s Rector Prof. Dr. Cemali Dinçer and the Provincial Director of National Education Ömer Yahşi as well as representatives from both parties. “This collaboration is further proof of the fact that we have deep bonds with İzmir’s educators. There have been numerous projects conducted in collaboration with them. We are always ready to put all the facilities within our university at the disposal of our teachers, students and parents,” said Prof. Dr. Cemali Dinçer, Rector of Yaşar University, who also expressed that they signed this protocol with a sense of responsibility.

THE PROJECT INTENDED TO INFORM PARENTS

  Stressing that children are spending most of their time on computers and online in this age of technology in which we are living, Prof. Dr. Dinçer continued saying, “The children using internet are actually exposed to numerous threats which they are not aware of. It is, thus, of great importance to raise awareness in children and guide them accordingly so that they can be protected from cyberbullying and other such threats. The important thing is that parents are informed about this issue so that they can guide their children. Within the scope of the protocol, we will organize training on online security so that parents acquire awareness and are informed. We intend to inform parents about such topics as online threats targeting children, secure online applications and information security.”

ENHANCED QUALITY IN EDUCATION

“Up to this date, we have organized numerous workshops to boost the professional knowledge and skills of our teachers and managers. It is, thus, of great importance for us to organize such a collaboration which will create qualified, productive and efficient human resources by boosting our educators’ motivation so that they can raise modern generations equipped with due knowledge of their own specialties,” said Ömer Yahşi, İzmir Provincial Director of National Education.