Bu ormanı ‘İyilik’ büyütecek“FAVOR” TO GROW THIS FOREST

 Yaşar Üniversitesinin organizasyonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla “İzmir’de iyilik var” sloganıyla bir araya gelen 58 sivil toplum kuruluşu, Ege Orman Vakfı işbirliğiyle “İzmir’de İyilik Var Ormanı” kurmak için Tire Dereliköy mevkiinde ilk fidanları dikti. İlk etapta 4 bin fidanın toprakla buluştuğu İyilik Ormanı, yeni bağışlarla büyüyecek. 

“İzmir’de iyilik var” sloganıyla yola çıkan Yaşar Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi ve 58 dernekten oluşan İzmir Sivil Toplum Ağı, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü nedeniyle, herkesi, bir sebep ya da karşılık beklemeden iyilik yapmaya davet etmişti.  Gün geçtikçe büyüyen ve daha fazla kişiye ulaşan “İzmir’de iyilik var” hareketi, bu bilinci gelecek nesillere taşımak için Ege Orman Vakfı ile “İzmir’de İyilik Var Ormanı” kurmak için işbirliği yaptı.

İLK FİDANLAR DİKİLDİ

Tire Dereli ağaçlandırma alanında gerçekleşen fidan dikim törenine, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gönüllüler, Yaşar Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri ile Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol katıldı. Katılımcılar, fidanları toprakla buluştururken ilk etapta 4 bin fidanın dikileceği belirtildi.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Yaşar Üniversitesi Bilim Kültürü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yasin Özarslan’a plaket verdi.

BAĞIŞLARLA BÜYÜYECEK

Bağışlarla daha da büyümesi hedeflenen bu orman ile iyiliğin gelecek nesillere de aktarılmasını istediklerini belirten Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Programı Koordinatörü Kevser Çimenli, “İzmir’de İyilik Var kampanyasının devamı olarak oluşturulan İzmir’de İyilik Var Ormanında 300’den fazla Yaşar Üniversitesi öğrencisi çalıştı. Her öğrenci, karbon ayak izini sıfırlamak için minimum 10 fidan bağışı hedefledi ve bu hedefi de aştı. Kendi ailelerinin ve çevrelerinin yanı sıra tanıdıklarını, mahallenin bakkalını bile fidan dikimi konusunda bilgilendirip bu ormana bağış yapmalarına vesile oldular. Bu anlamda 300 öğrenci aracılığı binden fazla kişinin, fidan dikimi konusunda farkındalığı sağlanmış oldu. Ege Orman Vakfı ile yapılan bu işbirliğinde dikilen fidanlar İzmir’de gönüllü çalışmalar yapan kurumların gönüllülerine ithaf edildi” dedi.

DOĞAYA İYİLİK

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ise Tire-Dereliköy ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gençol, “İzmir’de iyilik var, çok önemli bir proje. Öğrencilerimiz burada ağaç ve orman konusunda bir sosyal sorumluluk projesinde neler yapılabilir onları projelendirdi. Bizzat fidan bağışlayarak bu etkinliğe katıldılar veya çevrelerini etkileyerek farkındalık yarattılar. Dolayısıyla sizler bugün burada doğaya bir iyilik yaptınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 Fifty-eight civil society organizations gathered with the slogan “İzmir, where there is goodwill” as part of the event organized by Yaşar University in collaboration with the İzmir Metropolitan Municipality. The civil society organizations planted the first young trees for “İzmir’s Favor Forest” in Dereliköy, Tire in collaboration with the Aegean Forest Foundation. Currently populated by four thousand freshly planted young trees, the forest will extend with future donations. 

Representatives and volunteers from the civil society organizations, students and academics from Yaşar University, as well as the General Manager of the Aegean Forest Foundation Metin Gençol attended the planting ceremony at Dereli afforestation area in Tire, İzmir. The number of young trees to be planted by the participants for the forest was 4.000.

DONATIONS FOR A LARGER FOREST

“Over three-hundred students from Yaşar University worked for İzmir’s Favor Forest. To neutralize their carbon footprint, each student aimed at planting ten young trees at a minimum, which they have already exceeded. The young trees planted as part of the work we carried out collaboratively with the Aegean Forest Foundation were all dedicated to the volunteers of İzmir’s voluntary organizations,” expressed Yaşar University’s Social Responsibility Program Coordinator Kevser Çimenli, who also noted that they planted this forest with the intention of sustaining an understanding of goodwill in future generations as well.