Altın Koza’da birincilik Yaşarlı Zeynep’in

Zeynep Oral

Yaşarlı genç yönetmen Altın Koza’da birinci oldu

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu Zeynep Oral’ın çektiği belgesel Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görüldü

Yaşar Üniversitesi (YÜ) İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu Zeynep Oral’ın (23) İzmirli transseksüel iki kadını konu olan belgeseli “Ben, Sen, O…” Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması en iyi belgesel dalında birincilik ödülüne layık görüldü.

Zeynep Oral
Zeynep Oral

 Oral’ın birinci gelen belgeseli toplumda cinsel kimlik mücadelesi yaşayanların hayatını gözler önüne seriyor. Adana’da ilk ödül heyecanını yaşayan genç yetenek Oral, “Belgesel filmim onların toplumda yaşadığı baskı, şiddet ve adaletsizlikleri konu alıyor. Ben bu belgeselle marjinal olarak görünen bu insanların da toplumun bireyi olduklarını göstermek istedim. Ama bunu yaparken de dram ve sömürü ögelerini kullanmadım. Yani haklarını savunurken onları ötekileştirmedim” dedi.  “Ben, Sen, O…” belgeseli aynı zamanda Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde de finale kaldı. Başarılı belgeselinde çifte heyecan yaşayan Zeynep Oral belgesel film çekmeyi sürdüreceğini söyledi.

no images were found