Yaşarlı gençlerin projesine TÜBİTAK’tan destekYaşar’s students sweep prizes

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Pınar Susup, Cem Talas, Berkin Ertuğrul ve Özgecan Fidan’ın, sanayi –üniversite işbirliği kapsamında hazırladığı projeye, TÜBİTAK’tan Sanayi Odaklı Bitirme Tezi Destekleme Programı kapsamında destek geldi.

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri, mezuniyet projeleri kapsamında şirket ve kurumların karşılaştıkları sorunların çözümü için pek çoğu hayata geçecek projeler hazırladı. Bu projelerle daha önce Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Bitirme Projeleri Sergisi ve Yarışması’nda katılan ve bütün ödülleri kazanan Yaşarlı öğrencilere bir destek daha geldi. Öğrencilerden Pınar Susup, Cem Talas, Berkin Ertuğrul ve Özgecan Fidan’ın Kansai Altan firması için Yrd. Doç. Dr. Önder Bulut danışmanlığında hazırladığı proje, TÜBİTAK’tan Sanayi Odaklı Bitirme Tezi Destekleme Programı kapsamında destek kazandı.

Berkin Ertuğrul-Pınar Susup-Cem Talas
Berkin Ertuğrul-Pınar Susup-Cem Talas

Maliyeti Azaltacak

Projede, hammadde envanter kontrol sürecini analiz ederek sınıflandırma metodu geliştiren öğrenciler, farklı müşteri sınıflarının ihtiyaç duyduğu farklı servis düzeylerine göre envanter kontrol politikaları geliştirdi. Projenin uygulanması halinde, firmanın bu konudaki maliyetlerinin yüzde 50 oranında azaltılması amaçlandı.

Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Türsel Eliiyi, “Üniversite ve sanayi işbirliği her zaman gündemde olan bir konu. Yaşar Üniversitesi olarak bu işbirliğine önem veriyoruz. Öğrencilerimiz, daha okurken mezun olduktan sonra çalışacakları ortamı tanıma fırsatı bulurken sanayi kuruluşları da ortaya çıkan projeler sayesinde verimlilik, tasarruf ve maliyet azaltma konusunda büyük kazanımlar elde ediyor. Ege Bölgesi’ndeki ulusal ve uluslararası şirketlerle birçok proje geliştirdik ve çoğu da hayata geçti” diye konuştu.

Students from Yaşar University’s Department of Industrial Engineering excelled at the “Inter-University Exhibition and Competition of Graduation Projects,” which was organized by the İzmir Branch of the Chamber of Mechanical Engineers. Projects designed by the students from Yaşar University as part of a university-industry collaboration were awarded first, second and third places among all the projects designed by students from six different universities among İzmir and Manisa.

The project, which is advised by Assist. Prof. Dr. Adalet Öner and executed with the ‘Keskinoğlu’ company, was deemed worthy of first place. Students designed a system which identifies the number, age and breed of chickens to be slaughtered on the company’s production line and consequently minimizes the costs.

Another project, which is advised by Assist. Prof. Dr. Önder Bulut and executed with ‘Kansai Altan’ company, was deemed worthy of second place. The project also intended to reduce the company’s costs by 50%.

Another third project, which is advised by Assist. Prof. Dr. Deniz Türsel Eliiyi and executed with ESHOT, was deemed worthy of third place. This project intended to assist ESHOT in bringing its services into conformity with passenger expectations.