LÖSEV’den Yaşarlı gencin filmine ödül

Yaşar Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Film Tasarımı Bölümü birinci sınıf öğrencisi Ömer Gümüşer’in yönetmenliğini yaptığı kısa film, LÖSEV’in, toplum bilincini arttırmak ve kansere karşı bir duruş sergilemek için üniversite öğrencileri arasında düzenlediği “Viral reklam filmi” yarışmasında birinci oldu.

LÖSEV, toplumda sivil toplum bilincini arttırmak, kansere karşı bir duruş sergilemek, vakfın çalışmalarını anlatmak ve kanser tanısı almış daha çok insana ulaşabilmek için üniversitelerin iletişim fakültelerinde öğrenim gören gençlere yönelik viral reklam filmi yarışması düzenledi. İ̇stanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir başta olmak üzere, 5 ilde toplam 24 üniversitenin iletişim fakültelerinde eğitim gören gençlerin katıldığı yarışmada,  Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü birinci sınıf öğrencisi Ömer Gümüşer’in yönetmenliğini üstlendiği “Bukle” isimli film birinci oldu. internet2

Yarışmayı duyduklarında arkadaşı Simge Şanlı ile birlikte katılmaya karar verdiklerini belirten Ömer Gümüşer, “Televizyonda daha önce LÖSEV ile ilgili birçok kamu spotları, kısa filmler izlemiştik. Yarışmayı duyunca, mutlaka katılmalıyız, diye düşündük. Bir ay boyunca, senaryoya, nasıl bir çekim yapacağımıza, oyuncumuza kadar tüm aşamaları tek tek planladık. 6 saat boyunca yaptığımız çekimlerin ardından, 3 dakikalık Bukle isimli filmimiz ortaya çıktı. LÖSEV gibi bir kuruluşun düzenlediği, kutsal bir amaca hizmet eden bu yarışmada birinci olmak çok gurur verici” diye konuştu.

Ömer Gümüşer ve arkadaşlarının Bukle isimli filmleri, LÖSEV tarafından, geçtiğimiz günlerde sosyal medya ve diğer mecralarda yayınlanmaya başladı.  Gümüşer, amacının eğitiminin ardından bu konuyla ilgili uzun metrajlı bir film çekmek olduğunu söyledi.