Triatlonda 3’lü gurur

Yaşar Üniversitesi öğrencisi 3 milli triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından gerçekleştirilen gelişim kampına kadınlar ve erkekler kategorisinde katılma hakkı kazanan toplam 6 sporcu arasında yer almayı başardı. Antalya’da gerçekleştirilen kamp 3 Şubat’ta sona erecek.

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen gelişim kampına katılabilmek için her kategoride onlarca sporcu Antalya’daki seçme testlerine katıldı. Yüzme, bisiklet ve koşu etaplarından oluşan testlerin sonuçlarına göre kadın ve erkekler eşit olmak üzere elitlerde 6, gençlerde ve yıldızlarda 12’şer, toplam 30 sporcu gelişim kampına katılmaya hak kazandı. Yaşar Üniversitesinin milli triatletleri Ece Bakıcı, İpek Öztosun ve Gültigin Er de elitler kategorisinde kampa katılma hakkı kazanan 6 sporcu arasında yer almayı başardı. 3 Şubat’a kadar sürecek kampta, sporcular antrenörler eşliğinde bir dizi program uygulayarak yeni sezondaki ulusal ve uluslararası yarışlara hazırlanacak.

Fotoğraftakiler: (Soldan: İpek Öztosun- Gültigin Er-Ece Bakıcı)

Yaşadığı sakatlığın ardından olimpiyat hedefini ertelemek zorunda kalan Türkiye ve Balkan şampiyonlukları bulunan Yaşar Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi tecrübeli triatlet Ece Bakıcı, Öztosun ve Er ile birlikte kampa katılma hakkı kazanmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Bakıcı, “Sakatlık nedeniyle olimpiyatlara katılma hedefimi ertelemek zorunda kalmıştım. Triatlon Federasyonumuzun en büyük hedefi de 2020 Tokyo Olimpiyatları’na en az bir ya da iki sporcu gönderebilmek. Bu ortak hedef doğrultusunda daha fazla çalışarak hedefe ulaşmaya çalışacağız” dedi.