Yaşarlı Kasparovlar İzmir’in gururu oldu

 

Yaşar Üniversitesi, Türkiye Üniversitelerarası Satranç Şampiyonası’na damga vurdu. 73 üniversiteden 395 sporcunun katıldığı erkekler kategorisinde, Yaşarlı öğrenciler 9 turda 8 puan alan öğrencisi Cankut Emiroğlu şampiyon olurken aynı puanı alan Melih Yurtseven ise ikinci oldu. Emiroğlu ve Yurtseven’in bu dereceleri, takım halinde birinciliği de getirdi.

Yasar Satranc (2)
Cankut Emiroğlu- Melih Yurtseven

 

Türkiye Üniversitelerarası Satranç Şampiyonası, geçtiğimiz hafta, Antalya Manavgat’ta yapıldı. Şampiyonaya, 73 üniversiteden 159’u kız, 395’i erkek olmak üzere 554 öğrenci katıldı. Şampiyonada, akıl ve strateji sporları alanındaki başarısını pekiştiren Yaşar Üniversitesi’nin milli sporcuları, birinciliği ve ikinciliği elde etti. Geçen yılın da birincisi olan Hukuk Fakültesi öğrencisi Cankut Emiroğlu 8 puanla yine birinci olurken Mimarlık Fakültesi öğrencisi Melih Yurtseven ise aynı puanla ikinci oldu. Yaşar Üniversitesi, erkeklerde topladığı 16 puanla, takım halinde de şampiyonluk kürsüsüne çıkmayı başararak akıl ve strateji sporları alanındaki rakipsizliğini pekiştirdi.

Yasar Satranc (3)

BİRİ HİPERAKTİVİTESİ NEDENİYLE SATRANCA BAŞLADI

DİĞERİ FUTBOLU BIRAKIP SATRANCI SEÇTİ

Bugüne kadar sayısız kupa ve madalya kazanan, ikisi de FIDE Master derecesinde olan milli takım sporcuları Cankut Emiroğlu ve Melih Yurtseven’in satranca başlama ve devam etme öyküleri de oldukça ilginç.

Anaokulunda yaramazlıklarıyla zor günler yaşatan Cankut Emiroğlu, ailesi ve öğretmenlerinin “belki sakinleşir” diyerek kendisini satranca yönlendirmesiyle bu spora başladı.  Hayatı değişen ve 11 yaşında Türkiye’ye satrançta ilk dünya şampiyonluğunu getiren Emiroğlu, 2011’de Dünya 2’incisi ve Avrupa Şampiyonu, 2013’te Akdeniz Gençler Şampiyonu olmasının yanı sıra 10’larca Türkiye şampiyonluğunun da sahibi. Emiroğlu, şimdi de Azerbaycan’daki Uluslararası Nahçıvan Satranç Festivali’nde Türkiye için milli takımla birlikte mücadele ediyor.

Satranca, ailesiyle yaşadığı Antalya’da 8 yaşında öğrenim gördüğü okulda başlayan Melih Yurtseven, aynı zamanda amatör ligde yer alan Antalya Türk Telekom Spor’da da lisanslı olarak futbol oynuyordu.  Küçük yaştan itibaren kendi yaş gruplarında önce okul şampiyonlukları ardından da il birincilikleri kazanan Yurtseven, satranç ve futbol arasında bir seçim yaptı. Futbolu bırakan Yurtseven, son 3 yıldır kendi yaş grubunda Türkiye şampiyonluğunu da kimseye kaptırmıyor. Yurtseven, uzun yıllardır çeşitli yaş kategorilerinde milli takım için de mücadele ediyor.