Yaşarlı genç soliste İtalya’dan birincilik ödülü

Ezgi Alaş, Yaşar Üniversitesi’ndeki müzik eğitiminin ardından ABD’de yüksek lisans eğitimine devam edeceğini ve amacının iyi bir solist olmak olduğunu söyledi.

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Caz Departmanı öğrencisi Ezgi Alaş, Dünya Festivaller ve Sanatçılar Birliği’nin (WAFA) İtalya’nın Maiori kentinde düzenlediği Genç Yetenekler Müzik Festivali’nde çifte ödül kazandı. Seslendirdiği eser, “En iyi şarkı” dalında birincillik kazanırken Ezgi Alaş da solist kategorisinde birincilik ödülünü elde etmeyi başardı.

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Caz Departmanı caz vokal dalında eğitimini Öğretim Görevlisi Burcu Arı’yla sürdüren Ezgi Alaş, İtalya’daki Uluslararası Avrupa Genç Yetenekler Müzik Festivali’nden iki ödül birden kazandı. Maiori kentinde yapılan Festival’de 20 ülkeden katılan genç solistlerle yarışan Ezgi Alaş, seslendirdiği ve bestesi Fani Hodara’ya, sözleri Figen Çakmak’a, düzenlemesi ise Alper Çam’a ait eserle şarkı dalında ilk birincillik ödülünü aldı.

Ezgi Alaş, solist kategorisinde de birincilik ödülünü elde etmeyi başardı. Bu yıl beşincisi düzenlenen festivale, İtalya, Rusya, Moldova, Bulgaristan, Romanya, İrlanda ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 20 ülkeden 60 yarışmacı, 120 şarkı ile katıldı. Beş gün süren festival bünyesinde başta İtalya olmak üzere birçok ülkeden gelen konuk sanatçılar da sahne aldı.