Yaşarlı Ece’nin gözü Avrupa Şampiyonası’nda

Ece BakıcıYaşarlı Ece’nin gözü Avrupa Şampiyonası’nda

Yaşar Üniversitesi’nin Türkiye ve Balkan Şampiyonu milli triatloncu öğrencisi Ece Bakıcı, gözünü Haziran ayında Antalya’da düzenlenecek Triatlon Avrupa Şampiyonası’na dikti. Başarılı sporcunun  hedefi Avrupa Şampiyonası’ndan iyi derece alarak, 2016 Olimpiyatları’na triatlon alanında katılan ilk Türk sporcu olarak, ülkemizi başarıyla temsil etmek.

Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Ece Bakıcı, Türkiye ve Balkan şampiyonluklarının ardından gözünü Avrupa şampiyonluğuna dikti. Bu yıl ilk kez ülkemizde düzenlenecek olan 14-16 Haziran tarihlerindeki Triatlon Avrupa Şampiyonası’nda, ev sahibi olmanın avantajıyla yarışacağını belirten milli sporcu, hedefinin iyi bir derece alarak 2016 yılında Brezilya’da yapılacak olimpiyatlarda ülkemizi başarıyla temsil etmek olduğunu söyledi.

YASAR-EceHedefim 2016 Olimpiyatları

Milli sporcu, “Türkiye ve Balkan Şampiyonluğu’nun ardından Avrupa Şampiyonası’nda derece elde etmek  benim için çok önemli. Şampiyonayı en iyi şekilde tamamlayarak 2016 Olimpiyatları’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye hazırlanıyorum” diye konuştu.

Günde 2 idman yaparak hazırlanıyor

Triatlon sporunun yüzme, bisiklet ve koşu branşlarında yapıldığını hatırlatan başarılı sporcu Bakıcı, “Her alanda kendimi geliştirebilmek için haftanın her günü, günde yaklaşık 8 saat süren, 2 idman yaparak şampiyonaya hazırlanıyorum.” dedi.

Triatlon nedir ?

Yüzme, bisiklet ve koşunun arka arkaya yapıldığı olimpik ve bireysel spor branşıdır.