Yaşarlı Ece İzmir’i Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nde temsil edecek

Yaşarlı Ece İzmir’i Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nde temsil edecek

Yaşar Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi milli triatlet Ece Bakıcı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Sporcu Komisyonu’na seçildi. Ece Bakıcı, Triatlon Federasyonu tarafından böyle bir göreve önerilmesinin mutluluğunu yaşadığını, İzmir’i en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağını söyledi.YSR Ece (1)

Yaşar Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı yapan Balkan ve Türkiye şampiyonu milli triatlet Ece Bakıcı, geçen Haziran’da Bakü’de yapılan Avrupa Oyunları sırasında kalça ekleminde aşırı zorlamaya bağlı stres kırığı yaşamıştı. En büyük hedefi Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi triatlonda temsil eden ilk triatlet olmak olan Bakıcı, yaşadığı sakatlık nedeniyle bu hedefini ertelemek zorunda kalmıştı. Geçirdiği ameliyatın ardından kısa süre içinde antrenmanlara başlayan Bakıcı, 2016 Mart’ta başlayacak sezonda yeniden yarışmalara başlayacağını, yeni hedefinin Tokyo 2020 Olimpiyatları olduğunu ifade etti.

YSR Ece (2)

Ece Bakıcı, günde 5 saat yüzme, koşu ve bisiklet antrenmanlarını sürdürürken önceki gün TMOK’un Sporcu Komisyonu’na seçildiği haberini aldı. Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından üyeliğe önerilen Ece Bakıcı, Başkanlığını milli tenisçi Çağla Büyükakçay’ın yapacağı komisyonda İzmir’i temsil edecek. TMOK Sporcu Komisyonu’nun, yaz ve kış olimpik spor federasyonları tarafından TMOK’a önerilen sporculardan oluştuğunu anlatan Bakıcı, “TMOK Sporcu Komisyonu’ndaki üyelerin yarısı kadın sporculardan oluşuyor. Komisyon Başkanı, aynı zamanda TMOK Yönetim Kurulu’nda da üye olarak yer alıyor. Sporcu Komisyonu’nun amacı, Olimpik Hareket’in merkezinde olan sporcular ile TMOK arasındaki bağları güçlendirmek. Bu bağ, Olimpik Hareket, Olimpiyat ve Gençlik Olimpiyat Oyunları ile sporcular lehine geliştirmek amacıyla oluşturuluyor. Tecrübelerinden yararlanılarak aktif üst düzey sporcuların gelişimleri, sağlık, sosyal ve profesyonel geleceklerine yönelik hakları, ihtiyaç, görüş ve önerileri, TMOK nezdinde dile getirme fırsatı bulacağız. Aynı zamanda TMOK kaynaklı bilgilerin aktif sporculara iletileceği iki yönlü bir iletişim platformu sağlanması da amaçlanıyor” dedi.

Kendisine bu görevi layık görenlere teşekkür eden Bakıcı, olimpiyat hedefinden asla uzaklaşmadığını, tek hedefinin İzmir’i ve Türkiye’yi hem bu komisyonda hem de Tokyo 2020’de temsil etmek olduğunu söyledi.