Yaşarlı akademisyenlerin sergisi açıldı

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi akademisyenlerinin eserlerinden oluşan sergi, İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunuldu

İzmir Üniversiteler Platformu (İÜP) etkinlikleri kapsamında, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi akademisyenlerinin düzenlediği sergi, Türk – Amerikan Derneği Sergi Salonu’nda düzenlenen açılış kokteyli ile İzmirli sanatseverler ile buluştu.

Kokteyle Yaşar Üniversitesi (YÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Türk Amerikan Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldız Ergör, Türk Amerikan Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gönül Öney, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Gören Bulut ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

6 teknikte 39 eser

YÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi akademisyenlerinin kendi kimliğini ve üslubunu kullanarak ürettiği çalışmalardan oluşan sergi, İzmirli sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. Grafik baskı kullanılarak oluşturulan resimlere ev sahipliği sergi; ağaç baskı, linol baskı, metal gravür, mono baskı, dijital baskı ve karışık teknikte üretilmiş 39 eserden oluşuyor.

Akademisyenler her yıl sergi açacak

Sanat ve Tasarım Fakültesi akademisyenlerinin ilk kez birlikte bir sergi açtığını kaydeden Dekan Prof. Gören Bulut, “Hocalarımızın kendi üsluplarını sergiledikleri bir sergi oldu. Onların da kendini ispatlaması ve ortaya koyması gerekiyor. İşte bu sergi bunun başlangıcıdır. Bu sergiyi geleneksel hale getireceğiz. Yaşarlı akademisyenler her yıl sergi açacak ve ürünlerini sergileyecek” dedi.

Sergide Prof. Gören Bulut, Yrd. Doç. S. Umur Türker, Öğr. Gör. Nazlı Benlioğlu, Öğr. Gör. İsmail Okay, Öğr. Gör.Cihangir Elmaskaya, Öğr. Gör. Tansel Özalp, Arş. Gör. Emre Yıldız’ın eserleri yer alıyor.

no images were found