Yaşar’ın Sultanları Türkiye Şampiyonu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversiteler Ligi’nin (Ünilig) Samsun’da düzenlenen final maçında, geçtiğimiz yılın şampiyonu Yaşar Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı, bu yıl da İstanbul Üniversitesi’ni 3-2 yenerek şampiyon olmayı başardı.

YSR sultanlar (3)

İki yıldır oynadığı tüm maçlarda set vermeden galip gelen Yaşar Üniversitesi Bayan Voleybol takımı, Samsun’daki Ünilig final gurubunda da ilk tur maçlarında Diyarbakır Dicle Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi’ni 3-0’la geçti. Yarı finalde Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ile karşılaşan Yaşarlı kızlar, bu maçtan da 3-0 galip ayrılarak adını finale yazdırdı.

YSR sultanlar (1)

Yaşar Üniversitesi, önceki gün Samsun Atatürk Spor Salonu’nda oynanan final maçında İstanbul Üniversitesi ile mücadele etti. İlk seti 25-19 alan İstanbul Üniversitesi olurken karşılıklı sayılarla geçen ikinci seti İzmir temsilcisi 25-19 önde tamamladı ve setlerde durumu 1-1’e getirdi. Üçüncü sette oyunu ağırlığını koyan Yaşar Üniversitesi 25-16 ile skoru 2-1’e taşıdı. Dördüncü sette İstanbul Üniversitesi 25-14’lük skor ile tekrar beraberliği sağladı. Tie-break setinde, İstanbul Üniversitesi’nin maç servisinden yararlanamaması üzerine iki kez uzayan tie-break seti 17-15 Yaşar Üniversitesi’nin üstünlüğüyle sonuçlandı. İzmir temsilcisi bu yıl da şampiyon olarak kupayı evine götürmeyi başardı. Maç sonunda büyük sevinç yaşayan oyuncular, mutluluk gözyaşlarına hakim olamadı.

YSR sultanlar (2)

Antrenör İlker Alkan, “Kariyerimde çok 3-2’lik maçlar oynadım, ancak hiç birinde bu kadar gel-git yaşamamıştım. Kızlara da söyledim, son sette durum 15-15’ken bile kaybetmek aklımın ucundan geçmedi. Oyuncularım buraya gelene kadar çok güzel şeyler yaşattılar ve burada da kaybedeceğimizi düşünmüyordum. Maç içerisinde çok sakinlerdi ve kazanmayı gerçekten istiyorlardı. Bu galibiyeti çok iyi bir takıma karşı aldık, bu daha da güzel. Bu iş bir ekip işi biz bunu birlikte başardık, bu şampiyonluk hepimize armağan olsun. Seneye de tekrar burada olursak, kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.