Yaşar’dan ‘Yeni Medya’ atağı-Yeni Asır

YENİ ASIR Gazetesi-04 Mayıs 2016

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Cemali Dinçer, İzmir ve Türkiye’ye eğitim hizmet ağını, yeni tesisler ve hamlelerle genişleteceklerini ve sürekli büyüme hedefi içinde olacaklarını söyledi. Basının, dijital baskıya rağmen hiçbir zaman yok olmayacağını, sadece boyut değiştireceğini de belirten Dinçer, bu kapsamda ‘Yeni Medya’ diye bir bölüm açtıklarını bildirdi. Rektör, öğrencilerin Yeni Medya bölümünde dijital medya sistemini öğrenmiş olacaklarını, kalifiye elemanlar yetiştireceklerini söyledi. Dinçer, üniversitenin yakınında, otoparkın yanına yeni fakülte binaları inşa edeceklerini, ayrıca Güzelbahçe’de üniversiteye köprü olacak bir lise yapacaklarını da sözlerine ekledi. Yaşar Üniversitesi’nde öğretim görevlilerinin yanı sıra okutmanlarla birlikte 750 kişilik bir eğitmen ordusuyla hizmet verildiğini belirtti. Dinçer, İzmir’de üniversitelerde lise fiyatından daha düşük ücretle eğitim verildiğini, İstanbul ve Ankara’ya göre ücret ve sosyal imkanlar yönünden çok daha uygun olanaklar sağlandığını ekledi.

Yeni Asır günleri unutulmaz

Rektör Dinçer, uzun yıllar görev yaptığı Yeni Asır ailesiyle, düzenlediği yemekte buluştu. Dinçer, Yeni Asır’ın basın için ulu çınar olduğunu belirtirken, gazetede geçirdiği yılların yöneticilik yaşantısında ilginç ve önemli payı olduğunu söyledi. Yemeğe, Dinçer’in yanı sıra, üniversitenin Medya İlişkileri Koordinatörü Hakan Atis, Medya İlişkileri Müdürü Mesut Yılmaz ve Haber Editörü Arda Yavuz, Yeni Asır’dan Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Zafer Şahin, Kadir Sıvacı, Erhan Gülenç, Haluk Güney, Gürkan Ertaç, Hürol Dağdelen, Fatih Şendil, Tansu Edip Akbudak ve Egeli Sabah’ın yöneticileri Ahmet Uzan ve Bahri Okumuş katıldı.