Yaşar’dan doğru tercih danışmanlığı

Üniversite sınavını geride bırakan adaylar için Yaşar Üniversitesi Bornova Selçuk Yaşar Kampüsü’nde “Tercih Danışmanlığı Günleri” başladı. 14 Temmuz tarihine kadar rehber öğretmenler ve akademisyenler tarafından gerçekleştirilecek tercih danışmanlığı hizmetinin yanı sıra adaylar, üniversitenin resmi web sayfasında yer alan ‘canlı destek’ hizmetinden de faydalanabilecek.

YSR Tercih danisma (2)

Yaşar Üniversitesi Tercih Danışmanlığı Günleri kapsamında adaylara puanlar, bölümler ve tercihler hakkında ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek. Ayrıca 3 Temmuz Cuma ve 6 Temmuz Pazartesi günleri Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Cemali Dinçer ile de bir araya gelebilecek olan adaylar 0232 411 53 93 ve [email protected] iletişim adreslerinden de sorularını yöneltebilecekler.

YSR Tercih danisma (4)

KATMA DEĞER YARATABİLEN GENÇLER

 Yaşar Üniversitesi’ni seçen öğrencilerin hangi imkanlara sahip olacağına değinen Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Üniversitemiz analitik düşünebilen, sorgulama ve kıyaslama yeteneğine sahip, toplumsal sorumluluk bilinciyle sorun çözme becerileri gelişmiş, katma değer yaratabilen, çağdaş, yenilikçi ve inovatif bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Öğrencilerimizin aynı anda sanatsal ve tasarımsal beğenilerinin de gelişmesini sağlamak üniversitemizin üstlendiği sorumluluklar arasındadır. Üniversitemiz öğrencileri Yaşar Üniversitesi kurum kültürü ile ‘Bilim, Birlik, Başarı’ ilkesi doğrultusunda eğitimlerini tamamlarlar. Bu doğrultuda mezunlarımız üniversite sonrasında da kariyer hayatları boyunca bu kültürü farklı kurumlara taşırlar” dedi.

YSR Tercih danisma (1)

TERCİH YAPARKEN BUNLARA DİKKAT

– En çok istenilen bölümden en az istenilen bölüme doğru bir tercih sıralaması yapılmalı

– Tercih formunda istenilmeyen bir bölüm, ‘kazanabilirim ve puanım yetiyor’ düşüncesiyle asla yazılmamalı. Öğrenci üniversiteye kayıt yaptırmasa dahi, bir sonraki yıl ortaöğretim başarı puanının bu nedenle düştüğü bilinmeli

– Tercih edilecek üniversite hakkında detaylı bilgi alınmalı, web sayfası iyice araştırılmalı, mümkünse kampüse bizzat gelinmeli. Kampüsün fiziksel şartları nasıl, akademisyen kadrosu kimlerden oluşmakta ve yan dal, çift ana dal yapma imkanı var mıdır gibi soruların cevapları net bir şekilde öğrenilmeli.