Yaşar’dan çifte eğitim atağı

Yaşar Üniversitesi (YÜ) gerçekleştirdiği uluslararası eğitim protokolü anlaşmalarına yenilerini ekledi. İngiltere’nin araştırma alanında en iyi üniversiteleri arasında yer alan Reading Üniversitesi ile ortak yüksek lisans, İran’ın ARTECH Akademisi ile de sertifika programlarında işbirliği protokolü imzalandı.

Uluslararası üniversite olma yolunda hızla ilerleyen Yaşar Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi’ne bağlı bilgisayar mühendisliği bölümü yüksek lisans öğrencilerine çift diploma imkanı sunacak işbirliği protokolünü Reading Üniversitesi(İngiltere) ile gerçekleştirdi. British Council’ın desteği ile gerçekleştirilecek program sayesinde öğrenciler İngiltere’de staj yapma imkanı bulacaklar. YÜ’de başlayacak ve Reading Üniversitesi’nde son bulacak yüksek lisans programı sayesinde öğrencilere çok daha zengin bir özgeçmişe sahip olabilecekler.

 

İran ile dostluk köprüsü

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) ile İran’ın Tebriz kentinde yer alan ARTECH Akademi arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre ise YÜSEM çatısı altında İranlı sanat, tasarım ve mimarlık alanında çalışan kişilere ve öğrencilere sertifika programları ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Çeşitli kültürel faaliyetlerle İzmir ve Tebriz kentleri arasında bir dostluk köprüsü kurulması amacıyla başlatılan program kapsamında ilk olarak Tebriz’deki  profesyonel fotoğrafçılara yönelik ‘Portre ve Doğa Fotoğrafçılığı’ kursları gerçekleştirilecek.

no images were found