Yaşar’a çifte AB ödülü

Yaşar Üniversitesi başarısını Avrupa Dil Ödülü ile taçlandırdı

Yaşar Üniversitesi (YÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu “Program Dışı Etkinlikler” projesi ile Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 2012 Avrupa Dil Ödülü’nün sahibi oldu. Başarılı projeleri ile adından söz ettiren YÜ Avrupa Birliği Merkezi ise Erasmus öğrencilerine Türkçe eğitimi verdiği “Erasmus Yoğun Türkçe Kursu” başlıklı projesiyle teşvik belgesi almaya hak kazandı.

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajans) tarafından 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen Avrupa Dil Ödülü ve Teşvik Ödülü sahiplerini buldu. Türkiye genelindeki ilköğretim okulları, lise, üniversiteler ve yabancı dil kurslarından 72 başvurunun gerçekleştiği programda 9 başvuru Avrupa Dil Ödülü’nü almaya hak kazanırken İzmir’den ödüle layık görülen tek üniversite Yaşar Üniversitesi oldu. Ödüle layık görülen “Program Dışı Etkinlikler” projesi hakkında konuşan YÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Engin Ayvaz, “Bu ödülü aldığımız proje olan ders dışı etkinlikler öğretim programımızın önemli bir parçası. Yıl boyu süren yarışmalar, oyunlar, konserler ve diğer eğlenceli etkinliklerle öğrencilerimizin dil öğretimini pekiştiriyoruz. Bu etkinlikleri düzenleyen öğretim elemanlarımızın emekleri alkışı hak ediyor.” dedi.

Dr. Ayselin Yıldız-Prof.Dr.Murat Barkan-Engin Ayvaz
Dr. Ayselin Yıldız-Prof.Dr.Murat Barkan-Engin Ayvaz

Yabancılara Türkçe öğrettiler

“Erasmus Yoğun Türkçe Kursu” ile teşvik belgesi almaya hak kazanan AB Merkezi Müdürü Dr. Ayselin Yıldız ise Türkçeyi 1 ay gibi kısa bir sürede sadece teorik derslerle değil, birçok kültürel ve sosyal faaliyetlerle de destekleyerek Erasmus öğrencilerine öğretebilmekten duydukları memnuniyeti belirtti.

AVRUPA DİL ÖDÜLÜ NEDİR?

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans) tarafından verilen Avrupa Dil Ödülü’nün amacı, dil eğitim ve öğretimi alanındaki en yeni ve uygulamada performansı en yüksek yaklaşımları, yöntemleri ve teknikleri teşvik etmek ve Avrupa genelinde yaygınlaştırmaktır. Bu amaçla her yıl düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin pek çok ilk, orta ve yükseköğretim kurumu düzenlemiş oldukları projeler ile başvurmaktadır. Avrupa Dil Ödülü’nü kazanan ve teşvik alan kurumların başarılı uygulamaları dil öğretimi alanında diğer kurumlara örnek gösterilmekte ve desteklenmektedir.

 

Ankara’da gerçekleştirilen ödül törenine YÜ Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan, Engin Ayvaz ve Ayselin Yıldız katıldı. Ödülü Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Leonardo da Vinci Koordinatörü Celil Yaman verdi.

no images were found