Yaşar Üniversitesinin konuğu oldular

Yaşar Üniversitesi ve Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği iş birliğinde, Almanya’nın çeşitli kentlerindeki liselerde eğitim gören başarılı öğrencilerinin ağırlandığı eğitim gezisinin bu yıl üçüncüsü düzenlendi. İzmir’i ve Yaşar Üniversitesini tanıyan 14 genç, bir hafta süren eğitim kampında, gördükleri örnek derslerle Türkiye’deki üniversite eğitimi hakkında da bilgi sahibi oldu.

Avrupa’da yaşayan Türk kökenli gençlerin iyi bir üniversite eğitimi alabilmesi için Almanya’da bilgilendirici konferanslar düzenleyen ve birçok alanda çalışmalar yapan Yaşar Üniversitesi, gençleri bilinçlendirmek için Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği ile işbirliği yaptı. Almanya’nın çeşitli kentlerinden 14 başarılı öğrenci, bir haftalık eğitim gezisi için İzmir’de Yaşar Üniversitesinin konuğu oldu. Berlin, Hamburg, Stuttgart, Düsseldorf ve Frankfurt gibi kentlerden gelen öğrenciler, hem akademisyenlerden örnek dersler aldı hem de kentin tarihi ve turistik mekanlarını da tanıma fırsatı buldu.

BİLİNÇLİ HAREKET EDİN

Eğitim gezisinin sonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Almanya’da yaşayan Türk gençlerinin eğitim hayatlarında daha bilinçli hareket etmelerini ve Türkiye’deki eğitim olanaklarını tanımalarını istediklerini belirterek, “Burada bulunduğunuz bir haftalık sürecin sizin için iyi bir tecrübe olduğunu umuyorum. Yeni tanışıklıklar edindiniz ve dostluklar kurdunuz, eğitim sistemi hakkında da bilgi sahibi oldunuz. Artık İzmir’i ve Yaşar Üniversitesini tanıyorsunuz. Türkiye gerek akademisyenleri gerekse teknik imkanlarıyla yüksek öğretimde ciddi bir kaliteyi yakaladı. Türkiye’de eğitim kariyerini seçtiğinizde, ciddi bir donanıma sahip bireyler olarak mezun olacaksınız. Yaşar Üniversitesi de uluslararası deneyime sahip akademisyenlerle verdiği eğitimi, öğrencilerine sunduğu laboratuvarlar, değişim programları gibi imkanlarıyla bu üniversitelerden biri” dedi.

MUTLU OLACAĞINIZ BÖLÜMLERİ SEÇİN

Prof. Dr. Dinçer, “Eğitiminizi nerede sürdürürseniz sürdürün çok başarılı bir kariyerinizin olmasını diliyorum. Mutlu olduğunuz bölümleri seçerek bulunduğunuz topluma ve kültüre hizmet etmenizi temenni ediyorum” diye konuştu.

TERCİHİ HUKUK OLACAK

Berlin Büyükelçiliğinin belirlediği isimler arasında yer alarak Stuttgart’tan gelen Furkan Demirdöğen, “Üniversitede hukuk eğitimi almak istiyorum. Türk hukuk sistemi, büyük ölçüde Alman hukuk sistemiyle benzediğinden eğitimime büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Burada da ortamı görüp hocalarla tanışınca, akademisyen kadrosunu ve imkanlarını görünce tercihimi Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesinden yana kullanacağım. Buradaki eğitimimin ardından Türkiye’de kalıp hakim olmak istiyorum” dedi.

PSİKOLOG OLMAK İSTİYOR

Frankfurt’tan eğitim gezisine katılan Duygu Keskin ise psikoloji eğitimi almak istediğini belirterek, “Almanya’nın diğer şehirlerinden gelen arkadaşlarımızla birlikte unutulmaz bir hafta geçirdik. Bu bir hafta içinde, İzmir’i ve çevresini tanıma imkanı bulurken aynı zamanda örnek dersler de aldık. Almanya’da benim kentimde özellikle Türkçe bilen psikolog ihtiyacı fazla. Ben de Yaşar Üniversitesinde psikoloji eğitimi alıp daha sonra Almanya’da psikolog olarak çalışmak istiyorum” diye konuştu.