Yaşar Üniversitesi’nden EGOD’a akademik destek

Ege Otomotiv Derneği(EGOD) ve Yaşar Üniversitesi arasında başarılı bir şekilde süren ve bugüne kadar 28 EGOD üyesinin eğitim aldığı Lisansüstü İşbirliği Protokolü yenilendi. İmza töreninde EGOD’un akademik alanda destekleneceği ifade edilirken, EGOD ile yapılacak işbirliğinin artarak devam edeceği vurgulandı.

EGOD akademik alanda etkili

İmza töreninde konuşan Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Levent Kandiller, her yıl protokolü güncelleyip EGOD adına daha cazip hale getirdiklerini söyledi. Bir haftada EGOD ile yapılan üçüncü protokolü imzaladıklarını dile getiren Kandiller, “Mali değeri en yüksek olan protokol Lisansüstü İşbirliği Protokolü. EGOD öğrencileri her zaman en başarılı öğrencilerimiz. Doktora dahil yapılmış olması çok önemli. EGOD’tan gelip bizde öğretim görevlisi olarak çalışanlar var. Mustafa İduğ’un akademik ders verdiği zaman okula getirdiği misafirler çok önemli ve iş dünyasının önde gelen isimleri. Bu nokta da öğrencilerimize ciddi katkıda sağlıyor” diye konuştu.

egod2

Kuşak değişimi kapıda

2012-2014 yılında kayıtlı EGOD öğrenci sayısının 28 olduğunu dile getiren EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ ise doktora programına da başvuru taleplerinin olmasından memnuniyet duyduğunu açıkladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen İduğ, “Biz elimizden geldiği kadar dernek olarak akademik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üniversite sanayi işbirliğinde sadece üniversite mezunu olmak yetmiyor. İş hayatında da çalışmak gerekiyor. Okul başarısı iş başarısı ile doğru orantılı değildir. Okulda başarılı olup iş hayatında başarılı olamayan çok insan var. Ailelerinden işi devralan bir kuşak değişimi yaşıyoruz. İşletmelerin devamı için akademik gelişim oldukça önemli. Biz bu anlaşma ile aradaki farka varmalarına ve farklı bir bakış açısı ile bu kapıdan çıkmalarını amaçlıyoruz” dedi.