Yaşar Üniversitesi ve Karabağlar Belediyesi’nden örnek işbirliği

Karabağlar Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi İzmir’de örnek gösterilecek bir projeye imza attı. Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 1.sınıf öğrencileri, Karabağlar’da bulunan Kemal Tarım Dinlenme evi sakinlerini ziyaret ederek onların yaşamlarını kolaylaştıracak olan endüstriyel tasarımları gerçekleştirmek için çalışmalara başladı.

karabaglar (1)

Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi’nin (KETA) destekleri ile gerçekleşen projenin başlangıç programına öğrencilerin yanı sıra, Karabağlar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nail Özlüsoylu,  Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Can Güvenir, Film Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Kerem Kaban da katıldı. Kemal Tarım Dinlenme Evi Müdürü Şevket Perçin, öğrencilere dinlenme evi ile ilgili genel bilgi verdi.

karabaglar (3)

Dinlenme evi sakinleriyle tanıştılar

Toplantının ardından öğrenciler dinlenme evi sakinleriyle buluşarak karşılıklı sohbet etti. Sıcak bir ortamda gerçekleşen sohbette öğrenciler, dinlenme evi sakinlerine gündelik yaşamda yaşadıkları sıkıntıları sordular, aldıkları yanıtları değerlendirerek onlara en uygun endüstriyel tasarımları gerçekleştirmek için çalışmalara başladılar. Toplam 2 ay sürecek olan projenin sonunda öğrencilerin yaptığı tasarımlardan en iyileri, Karabağlar Belediyesi’nin atölyelerinde hayata geçirilecek.

karabaglar (4)