Yaşar Üniversitesi tercihlerde yine zirvede

Yaşar Üniversitesi yüzde 100 başarıyı yakaladı

Yaşar Üniversitesi, ÖSYM’nin verilerine göre Türkiye’nin en çok tercih edilen vakıf üniversitelerinden biri oldu.

YSR tercih sonuc (1)

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tercihlerde yüzde 100 doluluk oranına ulaştıklarını belirten Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Cemali Dinçer, “Hem lisans bölümlerimizde hem de ön lisans programlarımızda yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Türkiye genelinde üniversitemizin eğitim kalitesine güven duyulduğunun mesajını bir kez daha aldık” dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Cemali Dinçer

EGE’NİN BİRİNCİSİ

Üniversite adaylarının günlerdir büyük bir merakla beklediği tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Yaşar Üniversitesi, ÖSYM verilerine göre, Türkiye’de yüzde 100 yerleştirme oranı ve bin 520 yeni öğrencisiyle en çok tercih edilen vakıf üniversitelerinden biri oldu. Yaşar Üniversitesi’nin bölümlerinde artan puanlara karşın tercihlerde yine zirvede olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. M.Cemali Dinçer, “Türkiye genelinde puanların düşerken Yaşar Üniversitesi’nin hem bölüm puanları yükseldi hem de yüzde 100 doluluk oranı yaşandı. Bu da başarılı öğrencilerin üniversitemizi tercih ettiğinin bir göstergesi. Ayrıca bu sonuç öğrencilerin ve ailelerin üniversitemizin eğitim kalitesine güvendiklerini de gösteriyor. Türkiye genelinde vakıf üniversiteleri arasında yine yüzde 100 doluluk oranına ulaşan Yaşar Üniversitesi, Ege’de ise hem kontenjan hem de yerleştirme oranlarına göre birinci sırada yer alıyor” bilgisini verdi.