Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası’ndan muhteşem açılış konseri

 Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, sezon açılış konseri Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi. Besteci, müzik teorisyeni ve eğitmen Doç. Gökçe Altay’ın yaylı çalgılar orkestrası için yazdığı Kırılmış (Broken) isimli eser de ilk kez dinleyicilerle buluştu. Piyanist Lauma Skride ve trompetçi Julian Lupu da konserde solist olarak yer aldı.

YSR acilis konseri (4)

Konser, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer ile kalabalık bir sanatsever topluluğu tarafından beğeniyle izlendi. Rektör Cemali Dinçer, “İzmir’de vakıf üniversitelerinin müziğe desteğinin ilk örneği oluşturan Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, 2006 yılında Kurucumuz Sayın Selçuk Yaşar’ın fikriyle kuruldu. Kültürel hayatımızı zenginleştiren, çok sesli ve evrensel müziği, konser, festival ve resitaller açılımıyla müzikseverlere sunan Oda Orkestramız, bugüne kadar birçok kez çeşitli ortamlarda dinleyicileriyle buluştu. Çoğu solistlik kariyerlerini devam ettiren sanatçılardan oluşan Oda Orkestrası, ulusal ve uluslararası platformlarda üniversitemizi bugüne kadar başarıyla temsil etti ve bundan sonra da devam edecektir” dedi.

YSR acilis konseri (2)

YSR acilis konseri (1)

Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki konserde, Letonyalı ünlü piyanist Lauma Skride ile Bilkent Senfoni Orkestrası solo trompet ve grup şefliği de yapan Romen trompetçi Julian Lupu konuk sanatçı olarak sahne aldı. Program Gökçe Altay’ın Yaşar Üniversitesi yaylı çalgılar orkestrası için bestelediği dünyada ilk kez seslendirilen Kırılmış adlı eser ile başladı. Konserde, Rus besteci Şostakoviç’in 1. Piyano Konçertosu ile P.I. Çaykovski’nin Serenad’ı da seslendirildi.

YSR acilis konseri (6)

YSR acilis konseri (3)

YAMAÇ PARAŞÜTÜ KAZASI ESİN KAYNAĞI OLDU

YSR acilis konseri (5)

Besteci, müzik teorisyeni ve eğitmen Doç. Gökçe Altay’ın Kırılmış adlı eserinin ilham kaynağının, 2013 yılının Mayıs ayında Ödemiş Bozdağ’da katıldığı yamaç paraşütü yarışmasında geçirdiği kaza olduğu ortaya çıktı. Profesyonel olarak yamaç paraşütü yapan, bu alanda dereceleri bulunan Altay’ın, Bozdağ’da düşüp yaralandığı, vücudundaki kırıklar nedeniyle 3 hafta Ödemiş’te hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. Bu süreçte, en yalnız olduğu anlarda bile Ödemişlilerin kendisini yalnız bırakmadığını ve birçok kez ziyaretine geldiklerini, hala birçoğuyla görüşmeye devam ettiğini belirten Altay, eserini onlara adadığını ifade etti. Gökçe Altay, “Eserde, yaşadığım ve pek çok yönüyle travmatik olan kazanın öncesinden başlayarak, olayı birebir yansıtmaya çalıştım. Bu süreçte, çalışmam giderek bir içsel yüzleşmeye dönüştü. Eser tek bölümlü olmakla beraber, kendi içinde, belirli bir olay veya ruh halini yansıtan iç bölmelere sahip. Bu bölmelerin her biri, hem Türkçe hem de farklı dillerde olmak üzere birer başlık taşıyor. Kırılmış, ilk seslendirilişinde, gayet nitelikli bir müzisyen grubu ve deneyimli şef İbrahim Yazıcı tarafından seslendirildi” dedi.