Yaşar Üniversitesi, İspanya’da Türkiye’yi temsil etti

 

Avrupa Turizm Eğitim Kurumları Birliği (ACEEPT) tarafından İspanya’nın Zaragoza Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘yavaş turizm’ konulu uluslararası proje haftasında Türkiye’nin ilk yavaş şehri Seferihisar da ele alındı. Avrupa genelinde 10 farklı üniversiteden 100 öğrenci ve 20 öğretim üyesinin katıldığı uluslararası toplantıda Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği öğrencileri ülkemizin ilk Cittaslow destinasyonu olan Seferihisar’ı tanıtma fırsatı elde ettiler.

HER ÜLKEDEN BİR ÜNİVERSİTE

Avrupa ülkelerinden bir üniversiteyi temsilci olarak kabul eden ACEEPT’in Türkiye temsilcisi olarak uluslararası toplantıya katılan Yaşar Üniversitesi öğrencileri ‘Seferihisar: Slow City’ temalı bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye’nin ilk, dünyanın 121’inci sakin kenti olarak bilinen Seferihisar’ın çevre politikaları, alt yapı çalışmaları, yerel üretim ve ürünlerin desteklenmesi, konukseverlik gibi konularda elde ettiği başarıları katılımcılarla paylaşan öğrenciler, alternatif turizm vasıtası ile ürün geliştirme, niş pazarı hedefleme gibi konularda uluslararası eğitimcilerden bilgi alma fırsatı da elde ettiler.

ysr-seferihisar-2

ULUSLARARASI FUARDA TÜRK KÜLTÜRÜ TANITILDI

İspanya’nın Huesca şehrinde gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir, “Öğrencilerimiz yaptıkları sunumda yavaş turizmin tanımını, turizm açısından faydalarını ve boyutlarını Seferihisar örneği ile açıklayarak ülkemizin ilk Cittaslow destinasyonu olan Seferihisar’ı dünyaya tanıtma fırsatı elde ettiler. Farklı ülkelerin Yavaş Şehir örneklerinin yer aldığı sunumları izleyerek konuyu turizm açısından irdeleme ve karşılaştırma şansı buldular. Ayrıca proje haftasında gerçekleştirilen uluslararası fuara Türk kültürünü tanıtıcı yöresel ve geleneksel materyallerin yanı sıra Seferihisar’a özgü tanıtıcı ürünler ile katılan öğrenciler, sergiledikleri performans ve ülke tanıtımı ile ziyaretçilerin beğenisini topladı” dedi.

Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir
Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir