Yaşar Üniversitesi büyüyor

Yaşar Üniversitesi yeni akademik yıla 25 milyon liralık kampüs yatırımıyla başladı.

 Yaşar Üniversitesi(YÜ) 2012–2013 Akademik Yılı başladı. YÜ Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Rektör Prof.Dr. Murat Barkan ile çok sayıda davetlinin ve öğrencilerin katıldığı törende yeni akademik yılın açılışı gerçekleştirildi.

 Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen törende konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, üniversitenin 2001’de 52 öğrenciyle başladığı yolculuğunun bugün 5 bin 520 öğrenci ve 552 çalışanıyla sürdüğünü söyledi. “Bilim, Birlik, Başarı” sloganıyla üniversitenin on bir yılı geride bıraktığını vurgulayan Yiğitbaşı, bu yıl YÜ’ne toplam 1300 yeni öğrencinin kayıt yaptırdığını belirterek, şöyle konuştu: “Yaşar Üniversitesi’nin uluslararası arenada görünürlüğünün artmasıyla, cazibesi de katlanıyor.  Bu yılki toplam 280 uluslararası öğrenci başvurularımızı; ABD, Malezya, Güney Kore, Pakistan, Azerbaycan, Kazakistan, Lübnan, İran gibi 50 farklı ülkeden aldık.  Kısa süre sonra başlayacak olan ek yerleştirme döneminde aramıza yeni katılacak olan öğrencilerle birlikte YÜ  ailesi daha da genişleyecek.”

Ahmet Yiğitbaşı

 En çok  burs verenlerden

 Yiğitbaşı, burslu öğrenci sayısının yüzde 40’a yükseldiğini vurgulayarak, “Öğrencilerimize hak ettikleri kalitede eğitim verme amacımızın yanı sıra başarıyı ödüllendirmedeki hedeflerimiz doğrultusunda burslu öğrenci sayımızı yüzde 40’a yükseltmiş bulunuyoruz. Kurumumuzun, vakıf üniversiteleri arasında en yüksek oranda burs veren yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu belirtmekten de gurur duyuyorum. Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimizin, öğrenimleri süresince edindikleri liderlik özellikleri sayesinde, iş yaşamında büyük başarılar elde ettiklerini, mesleklerinde üst noktalara geldiklerini gördükçe her biri ile gurur duyuyor ve daha da azimle çalışıyoruz. Bu yüksek oranın daha da yükselmesi bu yıldan başlayarak temel hedeflerimiz arasında yer almaya devam edecek.” diye konuştu.

 AB projelerinde birinciyiz

Rektör Prof. Dr. Murat Barkan da yaptığı konuşmasında üniversitenin Avrupa Birliği projelerinde gösterdiği başarılardan söz etti. YÜ Avrupa Birliği Merkezi tarafından yürütülen projelere değinen Rektör Barkan, “ Yıl içinde Avrupa Birliği Merkezimiz 9 projede aktif katılımını sürdürdü, yoğun programlar altında Türkiye’den kabul edilen 13 projenin 5’ini üniversitemiz kazanmış ve projeler başarıyla tamamlanmıştır. AB Fonuyla desteklenen projelerde sergilediği başarılı performansın ödülü olarak 2 ek hibe projesini daha kazanmış bulunuyoruz” dedi.

Prof.Dr.Murat Barkan

 110 Avrupalı öğrenci  gelecek

Erasmus programı kapsamında 110 Avrupa öğrencisinin YÜ’de eğitim göreceğini açıklayan Barkan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Erasmus kapsamında 23 AB ülkesinden 174 kaliteli üniversite ile aktif olan öğrenci, öğretim elemanı ve idari kadro değişim programı genişleyerek sürüyor. 2012-2013 Akademik yılında Erasmus Öğrenim Hareketliliği Programı kapsamında 60 öğrencimiz yurt dışında farklı Avrupa üniversitelerinde; Avrupa’nın farklı ülke ve üniversitelerinden gelecek 110 öğrenci ise üniversitemizde öğrenim görecek. Bu noktada ağırlayacağımız Avrupalı öğrenci sayısının göndereceğimiz öğrencinin iki misli olacak.

 İlk ders Yeldan’dan

 Törende üniversiteye dereceyle giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erinç Yeldan “Türkiye Ekonomisinin Büyüme Dinamikleri” konulu ilk dersi verdi. Yeni akademik yıl başlangıcı dolayısıyla DYO Resim Yarışması Ödüllü Eserler sergisi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde açıldı.

 25 milyon liralık ek kampüs

 Akademik yıl açılışının ardından üniversitede ayrı bir heyecan daha yaşandı. Selçuk Yaşar Kampüsü’nün yanında bulunan yaklaşık 8 bin 400 metrekarelik ek kampüs alanının temeli atıldı. Temele ilk harcı YÜ Onursal Başkanı Selçuk Yaşar attı.

 Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ek kampüs alanında yapılacak yeni binalarda Meslek Yüksek Okulu ve Alsancak Kampüsü’nde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu’nun öğretime devam edeceğini söyledi. Yiğitbaşı kampüs alanında her 10 metre kareye bir öğrenci düşeceğini ve toplam kampüs alanın 60 bin metre kareye ulaşacağını ifade etti.    

 Modern kampüs

 Toplam kapalı alanı 25 bin 264 metrekare olan ek kampüs alanındaki yeni bina yerin altındaki ve üstündeki bölümleriyle toplam 8 kattan oluşacak. 2 bin 730 metrekare yeşil alanı bulunan binada; 4 adet 120 kişilik, 1 adet 260 kişilik, 1 adet 220 kişilik olmak üzere toplam 6 amfi yer alacak.  Metro Bölge İstasyonu’nun tam karşısında yer alacak modern eğitim binasının projesi Epig Mimarlık tarafından yürütülüyor.

 

no images were found