Uyuşturucuya karşı güç birliği

Yaşar Üniversitesi, İzmir Ticaret Borsası ve İl Emniyet Müdürlüğünün iş birliği ile hayata geçirilen “Madde Bağımlılığıyla Mücadele Kamusal İletişim Kampanyası” düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. İzmir Ticaret Borsası Meclis Salonu’ndaki etkinlikte, madde bağımlılığı konusunda farkındalık yaratmayı ve ebeveynlerin bilinçlendirilmesini hedefleyen proje hakkında bilgi verildi.

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, çok önemsedikleri projeye omuz vermenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Türkiye’nin geleceğe dair büyük hayalleri olduğunu vurgulayan Kestelli, “Bu büyük hayalleri gerçekleştirebilmek için iyi yetişmiş, çalışkan ve hepsinden önemlisi sağlıklı nesillere ihtiyaç bulunuyor.” dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer de bir endüstri mühendisi olarak öğrencilerine ilk başta problemlerin üstesinden gelmeyi öğrettiğini dile getirerek, “Derslerimde de birçok problemin çözümünü öğrencilerime öğretiyorum ama ilk öğrettiğim şey, problemi kaynağında çözmek. Biz de üniversite olarak topluma faydalı olma adına böyle bir çalışmanın içinde yer aldık. Bu kampanya ile bir kişiyi bile madde bağımlılığından uzaklaştırmayı başarabilirsek bizim en büyük mutluluk kaynağı olacaktır.” diye konuştu.  Toplantıya Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Ümit Atabek de katıldı.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ise uyuşturucunun özellikle gençler üzerinde büyük tehdit oluşturduğunu hatta terör kadar önemli bir tehdit olduğunu vurguladı. Aşkın, bu tür projelerle uyuşturucu madde ile mücadele konusunda halkın desteklerini alabileceklerini dile getirerek, projede emeği geçen İzmir Ticaret Borsası ve Yaşar Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti.