Ünlü yarışçının bisikleti Yaşarlı Kaan’ın oldu

Fransa bisiklet Turu’nun etap birincilerini tahmin için iki yıldır düzenlediği #ITSMYTOUR yarışmasını, en yüksek puan ile kazanan Yaşar Üniversitesi öğrencisi Kaan Mert, Omega Pharma-Quick Step takımından Niki Terpstra’nın turda kullandığı S-Works Venge bisikletinin sahibi oldu.

Dünyaca ünlü bisiklet markası Specialized’in, Fransa bisiklet Turu’nun etap birincilerini tahmin için iki yıldır düzenlediği #ITSMYTOUR yarışmasını, en yüksek puan ile kazanan Yaşar Üniversitesi öğrencisi Kaan Mert, Omega Pharma-Quick Step takımından Niki Terpstra’nın turda kullandığı S-Works Venge bisikletinin sahibi oldu. Geçtiğimiz ay, Amerika Birleşik Devletleri Morgan Hill’deki Specialized genel merkezinde, yarışmanın dünya genelinde diğer 9 kazananıyla birlikte ağırlanan Kaan Mert, yaklaşık 40 bin TL değerindeki bisikletini, şirketin kurucusu Mike Sinyard’dan aldı.

BİSİKLET (1)

Yaşar Üniversitesi Dış Ticaret Programı 1. sınıf öğrencisi Kaan Mert, bisiklet tutkusunun çocukluk yaşlarında başladığını belirterek, “Bisiklet tutkum nedeniyle tüm yarışmaları ve takımları da takip etmeye çalışıyorum. Fransa Bisiklet Turu sırasında, dünyanın en iyi bisiklet markalarından biri olan Specialized, #ITSMYTOUR ismiyle bir yarışma düzenledi. Ödül, Omega Pharma – Quick Step takımından Niki Terpstra’nın yarışlarda kullandığı bisiklet ve San Francisco Morgan Hill’deki genel merkezlerine seyahatti. 21 tane etap vardı ve her etabın kimin kazanacağını tahmin etmeye çalışıyorsunuz. 219 tane sporcunun olduğu bu yarışta her türlü şeyin olması çok yüksek ihtimaldi. Mesela, kazalar, hava durumu, lastik patlıyor yarışçı geri kalıyor. Her etabının sonucunu tahmin etmek çok zor, neredeyse imkansızdı. Ben hepsinin birincisini tabii ki tahmin edemedim, ancak birçoğunu bildim. Günler geldi geçti, ben ve diğer insanlarla aramdaki puan farkı açıldı. Yarışma bittiğinde mail geldi kazandığıma dair”  diyerek yarışma sürecini anlattı.

BİSİKLET (3)

SAN FRANCİSCO’DA AĞIRLANDI

Geçtiğimiz ay da Specialized’in San Francisco Morgan Hill’deki genel merkezinde ağırlanan Kaan Mert, “Oraya olan seyahat inanılmaz bir deneyimdi. Sanki kendimi bisiklet dünyasının merkezinde gibi hissettim. Hayatım boyunca unutmayacağım. Hollandalı bisikletçi Niki Terpstra’nın 78 numarayla turda kullandığı, S-Works Venge model bisikleti, şirketin kurucu Mike Sinyard’dan aldım. Daha sonra İzmir’de bisiklet bana teslim edildi. Şimdi binmeye bile kıyamıyorum. Maddi değeri belki 35-40 bin TL arasında, ancak Niki Terpstra’nın Fransa Bisiklet Turu’nda kullanmış olması manevi değerini paha biçilemez kılıyor” diye konuştu.

 

Kaan Mert’e video paylaşım kanalı Youtube’da hazırladığı videoyla seslenen Niki Terpstra ise “Tebrik ederim Kaan, bu bisikletle birçok güzel anım var. O benim kızım ve sen kızıma iyi bak” dedi.
Kaan Mert’e video paylaşım kanalı Youtube’da hazırladığı videoyla seslenen Niki Terpstra ise “Tebrik ederim Kaan, bu bisikletle birçok güzel anım var. O benim kızım ve sen kızıma iyi bak” dedi.