Ünlü sinemacılar Yaşar’da

Geleceğin sinemacılarını onlar yetiştirecek

‘Berlin in Berlin nasıl çekildi, Piano Piano Bacaksız nasıl yazıldı’ birinci elden öğrenecekler

‘Beynelmilel’, ‘Sis ve Gece’ gibi ödüllü filmlerin yanı sıra ‘Eyvah Eyvah’, ‘Gölgesizler’ ve birçok popüler filmin görüntü yönetmenliğini yapan Gökhan Atılmış ile ‘Piano Piano Bacaksız’, ‘Berlin in Berlin’ gibi Türk sinemasında önemli bir yere sahip filmlerin senaristi Ümit Ünal, Yaşar Üniversitesi’nde geleceğin sinemacılarını yetiştirecek. Ünlü sinemacılar yeni akademik yılda Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü öğrencilerine eğitim verecek.

YSR Yonetmen (1)

MEZUN OLMADAN SEKTÖRLE TANIŞACAKLAR

Başarılarını kanıtlamış sinemanın iki önemli ismi Gökhan Atılmış ve Ümit Ünal’dan seminerler şeklinde eğitim alacak olan öğrencilerin böylelikle sinema sektörüyle de yakın iletişim kurma şansı elde edeceğini belirten Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şefik Güngör, “Hem sinema kültürüne haiz hem de sanatın uygulama alanında başarılarını kanıtlamış Türk sinemasının iki tanınmış ismi Yönetmen ve Senarist Ümit Ünal, proje tasarımı dersi; Görüntü Yönetmeni Gökhan Atılmış ise görüntü tasarımı dersi verecek. Böylece öğrencilerimiz film çalışmalarında konularında uzman profesyoneller tarafından yönlendirilme imkanına kavuşacak ve ayrıca mezun olmadan sektörle iletişim kurmuş olacaklar” dedi.

HER BİRİ TÜRK SİNEMASININ UNUTULMAZLARI ARASINDA

Kariyerine çok sayıda filme görüntü yönetmenliği yaparak sürdüren Gökhan Atılmış’ın filmografisinde yer alan bazı filmler şöyle:

 

Gökhan Atılmış
Gökhan Atılmış

Eyvah Eyvah 2 (2011), Eyvah Eyvah (2010), Gölgesizler (2008), Şeytanın Pabucu (2008), Yaşamın Kıyısında (2007), Beynelmilel (2006), Sis ve Gece (2006), Balans ve Manevra (2004), Laleli’de Bir Azize (1998)

İlk filmi “9” Türkiye adına Yabancı Film Oscar’ına aday gösterilen ve İstanbul Film Festivali, Adana Altın Koza Film Festival’lerinde En İyi Türk Filmi kategorisinde ödüllere sahip Ümit Ünal’ın yönetmenliğini yaptığı ve senaryolarını yazdığı bazı filmleri ise şöyle:

Ümit Ünal
Ümit Ünal

Filmleri: 9 (2001), Anlat İstanbul (2004), Gölgesizler (2008), Nar (2011)

Senaryoları: Teyzem (1986), Piano Piano Bacaksız (1989), Berlin in Berlin (1992), Amerikalı (1993), Milyarder (1987)