Türkiye’nin ilk yurt dışı dijital eğitim fuarı Yaşar’da
12 Aralık 2016 Paylaş

Türkiye’nin ilk yurt dışı dijital eğitim fuarı Yaşar’da

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği ve ABD Resmi Uluslararası Eğitim iş birliğiyle Türkiye’nin ilk dijital yurt dışı eğitim fuarı Yaşar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

secilen-4

İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir’de entegre olarak düzenlenen sanal fuarda internetten canlı bağlantı yoluyla iletişim kurularak öğrenci ve velilere Amerika’da eğitim konusunda bilgiler aktarıldı. Sanal fuarın açılışı ABD Büyükelçisi John Bass’ın gönderdiği video mesajı ile başladı. İnternetten yapılan bağlantıların ardından sanal fuarın açılışı Yaşar Üniversitesi fuaye alanında gerçekleştirildi.

secilen-3

Açılışta konuşan Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Nazım Sözer bilgi teknolojilerinin çok geliştiğini belirterek, “Kaliteli eğitim için Yaşar Üniversitesi bilgi teknolojilerini en etkin şekilde kullanmaktadır. Bilgiye önem veren bir üniversite olarak Türkiye’de ilk defa düzenlenen “Sanal Fuar’a” ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

secilen-2

secilen-1
EDUCATİON USA İzmir Eğitim Danışmanı ve Yaşar Üniversitesi Okutmanı Nathaniel Alexande Davis ise yaptığı konuşmada Amerika’da eğitim olanakları, başvuruların ne zaman yapılması gerektiği, başvuruların hangi yollarla yapılacağı ve bu konudaki teknik detaylar konusunda öğrenci ve velileri bilgilendirdi.

ysr_4529

Katılıcımlar fuaye alanında 15 Amerikan Üniversitesi’nin yer aldığı stantları gezerek bilgi alırken internetten canlı bağlantı aracığıyla üniversitesi yetkilileri ve öğrencileriyle konuşma imkanı bularak merak ettikleri sorulara yanıt bulma şansı yakaladı.