Türkiye’nin ilk yurt dışı dijital eğitim fuarı Yaşar’daTurkey’s first digital study abroad fair at Yaşar University

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği ve ABD Resmi Uluslararası Eğitim iş birliğiyle Türkiye’nin ilk dijital yurt dışı eğitim fuarı Yaşar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

secilen-4

İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir’de entegre olarak düzenlenen sanal fuarda internetten canlı bağlantı yoluyla iletişim kurularak öğrenci ve velilere Amerika’da eğitim konusunda bilgiler aktarıldı. Sanal fuarın açılışı ABD Büyükelçisi John Bass’ın gönderdiği video mesajı ile başladı. İnternetten yapılan bağlantıların ardından sanal fuarın açılışı Yaşar Üniversitesi fuaye alanında gerçekleştirildi.

secilen-3

Açılışta konuşan Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Nazım Sözer bilgi teknolojilerinin çok geliştiğini belirterek, “Kaliteli eğitim için Yaşar Üniversitesi bilgi teknolojilerini en etkin şekilde kullanmaktadır. Bilgiye önem veren bir üniversite olarak Türkiye’de ilk defa düzenlenen “Sanal Fuar’a” ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

secilen-2

secilen-1
EDUCATİON USA İzmir Eğitim Danışmanı ve Yaşar Üniversitesi Okutmanı Nathaniel Alexande Davis ise yaptığı konuşmada Amerika’da eğitim olanakları, başvuruların ne zaman yapılması gerektiği, başvuruların hangi yollarla yapılacağı ve bu konudaki teknik detaylar konusunda öğrenci ve velileri bilgilendirdi.

ysr_4529

Katılıcımlar fuaye alanında 15 Amerikan Üniversitesi’nin yer aldığı stantları gezerek bilgi alırken internetten canlı bağlantı aracığıyla üniversitesi yetkilileri ve öğrencileriyle konuşma imkanı bularak merak ettikleri sorulara yanıt bulma şansı yakaladı.The first digital study abroad fair of Turkey was hosted by Yaşar University in collaboration with the US Embassy and EducationUSA. During the digital fair organized simultaneously in İstanbul, Ankara, Adana and İzmir; students and parents were informed about the education opportunities offered in the US through remote web conference. The digital fair was inaugurated with the video message of the US Ambassador John Bass. Subsequently, the virtual fair was inaugurated in the foyer area of Yaşar University following the live online connections.   “Yaşar University makes the most of information technologies to be able to offer quality education. As a university which places information at the heart of its vision, we are quite pleased to host the first digital fair of Turkey,” said Prof. Dr. Ali Nazım Sözer, Yaşar University Vice Rector, who also pointed out during his inauguration address that information technologies have thrived.

Nathaniel Alexande Davis, EducationUSA Advisor in İzmir and Yaşar University Instructor, informed students and parents about the education opportunities in the US, about when and through which channels applications can be made and technical details regarding these processes. Participants had the chance to speak with the universities’ officials and students via remote web conferencing as well as to obtain information by visiting the stands of 15 US universities.