Türk kültürünü ve İzmir’i keşfettiler

Yaşar Üniversitesi'ne, Erasmus değişim programı ile 15 farklı ülkeden gelen 114 öğrenci, şehir rallisi aktivitesiyle hem İzmir’i keşfetti hem de Türk kültürünü yakından tanıdı.

Yaşar Üniversitesi’ne, Erasmus değişim programı ile 15 farklı ülkeden gelen 114 öğrenci, şehir rallisi aktivitesiyle hem İzmir’i keşfetti hem de Türk kültürünü yakından tanıdı. Yabancı öğrenciler, İzmir sokaklarında, vatandaşlara sorup belirlenen tarihi yerleri ararken Türk kültürüne has kahve, çay, gevrek, lokum ve döner gibi lezzetlerle de tanıştı.

Yaşar Üniversitesi Avrupa Birliği (AB) Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Erasmus değişim programı ile gelen öğrencilerin Türk kültürünü ve kenti tanımaları için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Son olarak düzenlenen şehir rallisi için Konak Meydanı’nda buluşan öğrenciler, dağıtılan haritalardaki tarihi yerleri bulmak ve verilen görevleri yerine getirmek için çaba sarf etti. Farklı takımlara ayrılan öğrenciler, ilk olarak Hükümet Konağı, Milli Kütüphane, Opera’nın Elhamra Sahnesi, Merkez Bankası, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Kız Lisesi ve Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi gibi lokasyonları bulup binaların tarihleri hakkında bilgi sahibi oldu. Öğrenciler, etkinlik çerçevesinde verilen görevleri tamamlamak için Kemeraltı’nda da keşif yaptı. Kemeraltı esnafından belirlenen yerleri bulmak için yardım alan yabancı öğrenciler, Türk misafirperverliği ile de tanışma imkanı buldu. Öğrenciler, esnaflardan, Türk kahvesinin yapımı ve dönerin hazırlanışı gibi görevleri de bizzat kendileri uygulayarak ilginç deneyimler edindi.

“BİR FİNCAN KAHVENİN 40 YIL HATIRI VARDIR”

Erasmus öğrencisi Letonyalı Inna Vasiljeva, Türkiye’ye ve Yaşar Üniversitesi’ne geldiği için doğru bir tercih yaptığını belirterek, “Yurtdışından gelen öğrenciler için çok sayıda etkinlik yapılıyor. Bu etkinlikle de ilginç deneyimler yaşadık. Türk kahvesi bile yapma imkanı buldum. Esnaftan, bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı olduğu, atasözünü de öğrendim” diye konuştu.

Almanya’dan gelen Philipp Winkler ise “Erasmus programı için Türkiye’yi ve Yaşar Üniversitesi’ni seçmenin çok doğru bir karar olduğunu burada bulunduğum zamanda çok daha iyi anladım. Türk insanın ne kadar yardımsever ve dost canlısı olduğunu gördüm. Döner yemenin yanında kesmek çok enteresan bir deneyim oldu. Gelecek yıl yeniden gelmeyi istiyorum” dedi.