TEV bursiyerlerine Yaşar’dan kariyer eğitimi

Yaşar Üniversitesi ile Türk Eğitim Vakfı (TEV) arasında imzalanan protokol kapsamında, üniversitede okuyan bursiyer öğrencilere yönelik, çeşitli eğitim programları düzenlendi. TEV İzmir Şubesi’nden burs alan 200 üniversite öğrencisine, “Kariyer yönetimi ve özgeçmiş hazırlama teknikleri” “Takım çalışması ve liderlik”  “Sosyal medya ve gençlik” konularında eğitimler verildi.

YSR TEV (1)

Üniversite yıllarında bursiyer olarak destek aldığı Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) Yürütme Kurulu Üyesi  de olan Yaşar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Refet Polat, öğrencilere, mezun olmadan önce kariyerlerine yön verebilecek, kişisel gelişimlerine katkı sağlayabilecek temel bazı eğitimleri vererek kariyerlerine bir adım önde başlamalarına fırsat tanımak istediklerini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Refet Polat, “Üniversitemiz akademik sorumluluğu gereği ,  dünyada en çok öğrenciye burs verme rekorunu elinde bulunduran TEV bursiyerlerine yönelik, akademik ve idari kadrolarımızın desteğiyle 2., 3. ve 4. sınıf üniversite öğrencilerine yönelik ayrı ayrı eğitim programları hazırladı. Bu programlara yaklaşık 200 bursiyer katıldı” diye konuştu.

YSR TEV (4)

İkinci sınıflara yönelik, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayda Sabuncuoğlu “Sosyal Medya ve Gençlik“ isimli bir eğitim gerçekleştirdi. 3. sınıflara yönelik Yaşar Üniversitesi İnsan Kaynakları Müdürü Ilgın Öztürk ile Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürü Dr. Senem Yılmaz “Kariyer Planlaması ve Özgeçmiş Oluşturma” eğitimini verirken 4. sınıflara ise Yrd. Doç. Dr. Refet Polat tarafından “Takım Çalışması ve Liderlik” eğitimi verildi.

YSR TEV (2)

TEV’den aldığı bursla hayallerine kavuştuğunu aktaran Refet Polat, “Muhtemelen TEV’den aldığım burs olmasaydı, bugün belki birçok hayalimi ertelemiş, zorlukla yaşama tutunmaya çalışan biri olacaktım. Şimdi en büyük mutluluğu TEV’in Yürütme Kurulu Üyeliği’ne seçilen ilk bursiyer olarak ve TEV öğrencilerine birş eyler öğreterek yaşıyorum. Hayallerini hayata geçirmek isteyen gençlere destek olmak benim için gurur verici” dedi. İmzalanan protokol gereği, TEV’li öğrenciler, her yıl eğitim seviyelerine uygun eğitim programlarına dahil edilecek.