Prof.Dr. Erinç Yeldan Bilim Akademisi üyesi oldu

Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof.Dr. Erinç Yeldan Türkiye’den  ve dünyadan ünlü üniversitelerden akademisyenlerin üye olduğu Bilim Akademisi’ne seçildi.

Bilim Akademisi Derneği tarafından Türkiye’nin önde gelen bilim insanları arasından yapılan seçimle yeni üyeler belirlendi.  Yaşar Üniversitesi İİBF Dekanı Prof.Dr. Erinç Yeldan da akademiye yeni seçilen isimler arasında yer aldı.

Prof.Dr.Erinç Yeldan
Prof.Dr.Erinç Yeldan

Bilim Akademisi Derneği, bilimsel liyakat, özgürlük ve dürüstlük ilkelerini bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olarak tanıtmak ve gözetmek için geçen yıl İstanbul’da kuruldu. Geçtiğimiz günlerde jüri üyeleri tarafından fen ve mühendislik, sosyal bilimler ve tıp olmak üzere üç ayrı alanda yapılan değerlendirmede Bilim Akademisi için yeni isimler belirlendi.  Aralarında yurtdışından Yale, New York, University of British Columbia,  ülkemizden İTÜ, Boğaziçi, Sabancı, Koç, Bilkent gibi üniversitelerden 47 bilim insanı akademiye seçildi.

Bilim bağımsız olmalı

Prof.Dr. Erinç Yeldan, Bilim Akademisi’ne seçilmesiyle ilgili olarak şöyle konuştu:

“Bilimsel düşüncenin her türlü bağnazlıktan uzak, yaratıcı, kuşkuya dayanan ve muhakkak bağımsız olması gerekmektedir. Bilim, bunların dışında hiçbir ölçüyü kabul etmemelidir. Bu düşünce ile çalışmayı ilke edinmiş Bilim Akademisi’nden bu daveti almış olmaktan onur ve kıvanç duymaktayım.”

no images were found