Özel çocuklara ‘moral’ projesi

 Sağlık sorunlarıyla mücadele eden çocukları sosyal yaşama kazandırmak ve moral vermek için Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan “Bir Çocuk Gülsün, Bin Çiçek Açsın” projesinde  lösemi tedavisi gören minikleri Tay Park’ta buluştu, çocukların bu mutlu anlarını ise Yaşar Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri fotoğraf ve videolar çekerek ölümsüzleştirdi.

tay (2)

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan “Bir Çocuk Gülsün, Bin Çiçek açsın” projesi kapsamında ilk etkinlik, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) işbirliğiyle Tay Park’ta gerçekleştirildi. Lösemi  tedaviisi gören  20 çocuk, eğlenceli etkinliklere katıldı, sevimli hayvanlar ile iç içe bir gün geçirdi. Oyunlar oynayan ve hayvanları seven minikler, gönüllerince eğlenmenin tadını çıkardı. Yaşar Üniversitesi Sanat Tasarımı Fakültesi Film Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr. Yüksel Batur proje sonunda çocukların mutlu anlarını yansıtan fotoğraf ve video görüntülerinin sergileneceğini söyledi.

tay (3)

MUTLU ANLAR ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Organizasyonda, gönüllü üniversite öğrencileri de çocuklara eşlik etti. Yaşar Üniversitesi Sanat Tasarımı Fakültesi Film Tasarımı Bölümü ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nde öğrenim gören 15 genç,  çocuklarla birlikte çamur ve seramik gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi. Tay Park’ta bulunan evcil ve sürüngen hayvanlara da büyük ilgi gösteren çocuklar, pony atlara binmenin keyfini yaşadı. Çocukların bu mutlu anlarını ise gönüllü üniversiteliler fotoğraf ve videolar çekerek ölümsüzleştirdi.

tay (4)