Olimpiyat vizesi için ilk puanlar Ece’den

Triatlon alanında Türkiye’ye uluslararası birçok derece kazandıran Yaşar Üniversitesi öğrencisi milli sporcu Ece Bakıcı, Brezilya’da yapılacak 2016 Olimpiyatları’na triatlon alanında katılan ilk Türk sporcu olmak için ilk adımı, Kazakistan’daki yarışta puan alarak attı.

ece (1)

2016 Rio Olimpiyatları’na katılım hakkı için puan veren Kazakistan’ın Burabay şehrinde düzenlenen Asya Triatlon Kupası’nda ülkemizi temsil eden Ece Bakıcı, Elit Bayanlar Kategorisinde 01:09:18 dakikalık derecesiyle 5. olarak olimpiyatlar için puan alan ilk Türk sporcu oldu. Bakıcı, “En büyük hedefim 2016 Rio Olimpiyatları’nda ülkemi temsil etmek. Bunun için canla başla çalışıyorum. Bu yolda ilk puanlarımızı aldığım için çok mutluyum” dedi.

ece (1)

Balkan Şampiyonası ve Üniversiteler Triatlon Şampiyonası birincilikleri ile birçok Türkiye şampiyonluğu bulunan Ece Bakıcı’nın, en büyük hedefi, ülkemizi 2016 yılında Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenecek olimpiyatlarda temsil eden ilk triatloncu olmak. Bunun için çalışmalarını aralıksız sürdüren Yaşar Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Ece Bakıcı, bu hakkı kazanmak için gerekenleri anlattı. Bakıcı, “Uluslararası Triatlon Birliği’nin (ITU) dünyada sadece bayanlarda uygulanan puanlama sistemiyle, en iyi 50 sporcu ve 5 özel davetle katılan sporcu, olimpiyatlara gidebiliyor. Bir ülkeden en fazla 3 sporcu olimpiyat vizesi alabiliyor. İlk 50’de, aynı ülkeden 3’den fazla sporcu varsa, ancak en iyi 3’ü katılabiliyor. Özel davet edilen 5 sporcu içinse o ülkenin daha önce hiç olimpiyata giden sporcusunun olmaması gerekiyor. Triatlonda da daha önce olimpiyata giden sporcumuz yok. Ben de ilk 50’ye giremesem de bu özel davetten yararlanarak gitmeye çalışacağım. Ama bu ülkeler içinde sadece Türkiye yok, birçok ülke var. Kişilerin topladıkları puanlara bakılarak  en iyi ilk 5 isim olimpiyata gitme hakkı kazanıyor. Bu ilk 5’e girip 2016 Rio olimpiyatlarına triatlonda giden ilk isim olmak en büyük hedefim” diye konuştu.

ece (2)

UÇAĞINA 5 SAAT KALA İŞLEMLERİ TAMAMLAYABİLDİ

Yarışma öncesinde Türkiye’ den uçağa binene kadar kadar resmi işlemlerin gecikmesi nedeniyle stresli bir süreç geçiren Bakıcı, uçağına 5 saat kala pasaportunu alabildi. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen yarışmada 25 sporcu start aldı. Türkiye, Kazakistan, Azarbaycan, Özbekistan, Rusya gibi  toplam 7 ülkeden sporcuların katılımı ile gerçekleşen organizasyona Kazak ve Rus atletlerin ilgisi yoğundu. Hava şartları nedeniyle zorlu geçen yarışmayı, Kseniia Levkovska 1:06:01’lik derecesiyle birinci tamamladı. Ece Bakıcı ise 01:09:18’lik derecesiyle 5. olarak olimpiyatlar yolunda puan alan ilk Türk sporcu oldu. Bakıcı, “Bu yarışı, olimpiyat yolunda puan alabilmek adına özellikle seçtik. Bu ilk puan bir başlangıç, önümüzde daha çok uzun ve zorlu bir dönem var. Beni bu yolda yalnız bırakmayan federasyonumuza, kulübüme, milli takım antrenörlerimize, bana inanarak desteklerini her koşulda sürdüren Yaşar Üniversitesi ve sponsorum Yaşar Holding’e teşekkür ediyorum. Onlara, olimpiyat gururunu yaşatacağım” dedi.

Triatlon nedir?

Yüzme, bisiklet ve koşunun peşi sıra yapıldığı olimpik ve bireysel spor branşıdır.