Nazar boncuğuna akademik destek

Nazar boncuğuna akademik destek

Yaşar Üniversitesi gençleri Nazarköy gençleri ile buluşuyor

Yaşar Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan ‘Yaşar Sosyal Girişimciler Grubu’ İzmir’in Kemalpaşa ilçesine bağlı Nazarköy’ün turizm potansiyeline katkı sağlayacak proje geliştirdi. Avrupa Komisyonu’ndan hibe desteği almaya hak kazanan projeyle nazar boncuğu geleneğini sürdürmek isteyen genç ustalara sanat tasarım ve sosyal girişimcilik dersleri verilecek. Proje dahilinde köyün tanıtım belgeseli de çekilecek.

YASAR-Nazarkoy-4Projeye Ulusal Ajans desteği

Yaşar Sosyal Girişimciler Grubu’nun Nazarköy’ün turizmde tanıtım eksikliğini ve yöre gençlerinin ekonomik ihtiyaçlarını göz önüne alarak tasarladıkları “Nazarköy İçin Sosyal Girişimci Gençler” projesi başladı. Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı Ulusal Ajans tarafından yürütülen Ulusal Gençlik Girişimi Projeleri dahilinde kabul gören projeye Yaşar Üniversitesi ile Kemalpaşa Belediyesi de destek verdi.

portal1

20 genç faydalanacak

6 ay sürecek proje dahilinde Yaşar Üniversitesi’nde okuyan ve Nazarköy’de yaşayan ya da çalışan 18-30 yaş aralığında toplam 20 genç ‘sosyal girişimcilik’ ve ‘sanat tasarım’ dersleri alacak. Yaşar Üniversitesi akademisyenleri tarafından gerçekleştirilecek derslerin sonunda ise yöre için sosyal girişimcilik stratejileri hazırlanacak. Böylece köye yönelik yatırımcıların ilgisi artırılırken tüm gençlerin kişisel yönden gelişimlerine de destek sağlanmış olacak. Yaşar Üniversitesi Medya Merkezi’nin de tanıtım belgeseli ile destekleyeceği proje köyün tanıtımına büyük katkı sağlayacak.