Müziğin kalbi İzmir’de attı

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü tarafından düzenlenen 2’inci Uluslararası Müzik Haftası ve Fuarı dünyaca ünlü sanatçıları ve akademisyenleri İzmirlilerle buluşturdu. Uluslararası etkinlik, Almanya, Hollanda, İtalya, Rusya gibi farklı ülkelerden gelen sanatçıların katılımıyla gerçekleşti.

Ysr Uluslararasi Muzik (4)

5 GÜN BOYUNCA SINIRSIZ MÜZİK

Avrupa’nın önemli müzik okullarından  İzmir’e gelerek 5 gün boyunca konserler düzenleyen sanatçılar arasında devlet sanatçıları Prof. Arife Gülşen Tatu, Ruşen Güneş ve Alexander Rudin ile Lauma Skride, Costantino Catena, Alberto Martini, Bettina Hoffmann, Alberto Belli gibi isimler yer aldı. Halka açık ve ücretsiz gerçekleştirilen müzik haftası ve fuarı kapsamında sanatçılar ustalık sınıfı eğitimleriyle de genç müzisyenlere dersler verdi. Ayrıca, hafta boyunca enstrüman ve müzik kitapları fuarı da gerçekleştirildi.

Ysr Uluslararasi Muzik (1)

Ysr Uluslararasi Muzik (2)

Etkinliğin kapanışı Arife Gülşen Tatu Flüte Topluluğu’nun konseri ile gerçekleştirilirken hafta boyunca Orhan Ahıskal tarafından “Adnan Saygun” Solo Keman resitali ve “Türkiye’de Klasik Batı Müziğinin kısa tarihçesi semineri”, Rodolfo Rubino Piyano & Daniela Troiani Flute konseri, Paolo Scarnecchia ve Costantino Catena’nın sunduğu “Avrupa Müziğinde oryantalizm ve Alla Turca öğeler” başlıklı sunum ve resital, Lute semineri ve Bettina Hoffmann Viola da Gamba resitali, Pier Luigi Colonna Gitar Topluluğu ve Ruşen Güneş & Paolo Susanni Viyola-Piyano konseri gerçekleşti.

Ysr Uluslararasi Muzik (3)