Mutluluk Korosu…Mutluluk Korosu

Akademisyenler otizmli çocuklar için söyledi

Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu, otizm hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla “Yaşarlı akademisyenler söylüyor otizmli çocuklar gülüyor” gecesi düzenledi. Yaşarlı akademisyenler, 5 ile 21 yaş arasındaki otizmli çocuklardan oluşan İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu ile sahneyi paylaşarak unutulmaz bir gece yaşattı.

Selçuk Yaşar Kampusu’ndaki geceye, akademisyenler, öğrenciler, otizmli çocukların aileleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu’nun, Otizmli Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) işbirliğiyle, düzenlediği gecede, sunuculuğu Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürü Dr. Senem Yılmaz yaptı. Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Sencer Yeralan, Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emre Özgen, YÜSEM Müdürü Doç. Dr. Sabah Balta, The Nihavend Grubu’yla Prof. Dr. Recep Meriç, Prof. Dr. Edip Teker, Dr. Seda Genç ve YÜSEM Engelsiz Müzik Okulu Eğitmeni Zafer Gülenç, Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Engin Ayvaz ile okutmanlar Sefa Kırlı ve Elif Kabo da söyledikleri türkülerden Türk Sanat Müziği’ne, rocktan popa kadar çeşitli şarkılarla dinleyenlere keyifli bir gece yaşattı.

YSR Mutluluk Korosu (4) (Small)

İZOT 54. KONSERİNİ VERDİ

Tamamı 5 ile 21 yaş arasındaki otizmli çocuklardan oluşan Orçun Berrakçay yönetimindeki İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT) da gecede sahne aldı. Kurulduğundan bu yana 54. konserine çıkan koro, eğlenceli şarkılarla dinleyicileri coşturdu ve büyük alkış aldı. Piyano, gitar, davul çalıp şarkı söyleyen otizmli çocuklardan ikisinin üniversite eğitimi aldığını belirten Orçun Berrakçay, “İki üniversiteli öğrencimiz de Yaşar Üniversitesi’nde okuyor. Ayrıca koromuzun birçok elemanı da aynı zamanda YÜSEM Engelsiz Müzik Okulu’nun öğrencileri” dedi.

Prof. Dr. Recep Meriç, Prof. Dr. Edip Teker, Dr. Seda Genç ve YÜSEM Engelsiz Müzik Okulu Eğitmeni Zafer Gülenç de otizmli çocuklar için sahne alan isimlerdendi.
Prof. Dr. Recep Meriç, Prof. Dr. Edip Teker, Dr. Seda Genç ve YÜSEM Engelsiz Müzik Okulu Eğitmeni Zafer Gülenç de otizmli çocuklar için sahne alan isimlerdendi.

ÜNİVERSİTEDE 7 OTİZMLİ

Topluluk olarak bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Berk Özşenoğulları, “Üniversitemizde 7 otizmli arkadaşımız okuyor. Nisan ayı bildiğiniz gibi otizm farkındalık ayı. Biz de otizmin hala farkında olmayan insanlarda farkındalık oluşturmak, otizmin hastalık değil farklılık olduğunu göstermek için için böyle bir etkinlik düzenledik. Hocalarımız da bizi kırmadı ve sahneye çıkarak projemize destek verdi. Hem hocalarımızın hem de İZOT’un performansıyla çok keyifli bir gece yaşadık” diye konuştu.

Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu Başkanı Berk Özşenoğulları- ODER Başkanı Ergin Güngör
Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu Başkanı Berk Özşenoğulları- ODER Başkanı Ergin Güngör

ODER Başkanı Ergin Güngör ise “Bu gece benim için daha da anlamlı. Oğlum üniversite eğitimi alabilen az sayıdaki otizmli bireylerden bir tanesi ve Yaşar Üniversitesi öğrencisi. Aynı zamanda İZOT’ta da yer alıyor. 7 otizmli öğrencinin eğitim gördüğü bu üniversitedeki farkındalığın tüm ülkeye yayılmasını temenni ediyorum. Çünkü 0-18 yaş arasındaki 350 binden fazla otizmli çocuk ve gencimizin sadece 26 bin 586’sının okullaşabilmiş ve eğitime ulaşabilmiş olması gibi bir tablo var karşımızda. Üniversite eğitimi alabilen ise 51 gencimiz var. Toplam nüfus içerisinde de 1 milyon 150 bine yakın otizmli birey olduğu tahmin ediliyor. Bu durumdan etkilenen aile ferdi sayısı da 4,5 milyona ulaşıyor” dedi.

Doç. Dr. Sabah Balta da bu anlamlı gecede şarkıları çocuklar için söyledi.
Doç. Dr. Sabah Balta da bu anlamlı gecede şarkıları çocuklar için söyledi.
Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem türküleriyle geceye renk kattı.
Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem türküleriyle geceye renk kattı.
Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Sencer Yeralan gitarıyla “Yaşarlı akademisyenler söylüyor otizmli çocuklar gülüyor” gecesinde sahne aldı. Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Sencer Yeralan gitarıyla “Yaşarlı akademisyenler söylüyor otizmli çocuklar gülüyor” gecesinde sahne aldı.
Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Sencer Yeralan gitarıyla “Yaşarlı akademisyenler söylüyor otizmli çocuklar gülüyor” gecesinde sahne aldı.