Koniçiva, Hola, Merhaba!

Farklı dillerde rehber yetişiyor

Japonca, Çince ve Portekizce bilen rehberler geliyor

Yaşar Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü, Rusça, Çince, İspanyolca, Japonca ve Portekizce dillerinde rehberlik eğitimi vermeye başlıyor.

Yaşar Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü, özellikle ülkemizde rehber sayısı nispeten az olan Rusça, Çince, İspanyolca, Japonca ve Portekizce dillerinde turist rehberi yetiştirmeyi amaçlıyor.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan İçöz, amaçlarının bölüm öğrencilerine turizmde uluslararası alandaki en son gelişmelere uygun fırsat ve olanaklar hazırlamak olduğunu belirterek şunları söyledi:

 “Bizler Yaşar Üniversitesi olarak tüm dünyadaki gelişmeleri yakından izliyor ve öğrencilerimizi geleceğe daha iyi hazırlayabilmek için programlarımızı günün koşullarına göre şekillendiriyoruz. Turizm alanında Rusça hali hazırda ülkemizi ziyaret eden çok sayıda Rus ziyaretçi nedeniyle rehberlikte oldukça aranan bir dil. Bunun yanı sıra, gittikçe büyüyen ve gelişen ekonomileri ile Çin ve Brezilya’nın da önümüzdeki yıllarda turist sayılarında önemli artışlar olacağını tahmin ediyoruz. Özellikle de resmi dili Portekizce olan Brezilya ekonomisindeki büyüme yakın gelecekte ülke dışına çıkacak ziyaretçi sayısını arttıracaktır ve bu nedenle de ülkemizde bu dillerde rehber ihtiyacı artacaktır”.

Prof.Dr.Orhan İçöz
Prof.Dr.Orhan İçöz

“Öğrencilerimiz bir adım önde olacak”

Prof. Dr. Orhan İçöz, Yaşar Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerinin en az iki yabancı dili kendi mesleklerinde kullanacak niteliklerle mezun olacaklarının altını çizerek bu sayede avantaj kazanacaklarını söyledi. Prof. Dr. İçöz, “Bölümden mezun olacak öğrenciler, Rusça, Çince, İspanyolca, Japonca ve Portekizce dillerinden birinin yanında bölüm eğitim dili olan İngilizceyi de mesleklerinde kullanarak en az iki yabancı dilde rehberlik yapabilme gibi önemli bir avantaja ve ayrıcalığa sahip olacaklardır.” dedi.

no images were found