Kış trofesinin şampiyonu Yaşarlı öğrenciler

İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen Pologarage-ICYC Kış Trofesi’nin şampiyonu Yaşar Üniversitesi oldu.
İzmir’in Çeşme ilçesinde 24 Kasım’da başlayan Pologarage-ICYC Kış Trofesi sona erdi. Çeşme koy içinde 3 etap ve 7 yarış olarak düzenlenen trofeye, ‘IRC-1′, ‘IRC-2′ ve ‘Destek-1′ ile ‘Destek-2′ sınıflarından 23 tekneyle yaklaşık 100 sporcu katıldı.

Öğrenciler trofeye damgasını vurdu

Yaşar Üniversitesi’nde derslerden arta kalan vakitlerde, üniversitenin teknesiyle yelken eğitimi alan öğrenciler, yarışların başından sonuna başarılarıyla adından söz ettirdi.

yelken (2)

Yelken Milli Takımı eski antrenörü Mahmut Saral skipperliğinde, IRC-2 kategorisinde yarışlara katılan Mehmet Haliloğlu, Ceren Subaşı, Enver Çilengiroğlu, Erden Kantarcı, Betty Barki, Mert Dörtkardeşler, Ege Becerik, Mithat Can Alagöz, Vedat Efe Uyal ve Melih Öztürk, başarılarıyla trofeye damgasını vurdu. 7 yarışta, 3 birincilik, 2 ikincilik ve 2 üçüncülük alan öğrenciler, genel klasmanda da birinci oldu.

Öğrenciler kupayı rektörlerinin elinden aldı

 

Çeşme koy içinde kıyasıya mücadeleye sahne olan kış trofesinin ödül töreni Çeşme Marina’da yapıldı. Yarışların genel klasmanında IRC-1 kategorisinde Yunanistan’ın Sakız adasından geen Code Zero-Vodafone, IRC-2 kategorisinde Yaşar Üniversitesi, Destek-1 kategorisinde Piscis ve Destek-2 kategorisinde Farmer tekneleri birinci oldu. Birincilere ödüllerini, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Çeşme Marina Müdürü Kemal Saatçioğlu, yarışmanın sponsor Marina Pologarage sahibi Mehmet Benlioğlu ve Uluslararası Çeşme Yat Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir Verdi.

yelken
IRC-2 kategorisinde genel klasmanda birincisi olan Yaşar Üniversitesi öğrencileri, ödüllerini Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan’ın elinden aldı. Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, ilk offshore denemesi olan zorlu yarışta aldıkları başarı nedeniyle öğrencilere teşekkür etti.

 

yelken (1)Yelken takımının her geçen gün güçlendiğini vurgulayan Prof. Dr. Barkan, “Öğrencilerimizin bir liman kenti olan İzmir’de, denizle iç içe mücadele ederek kendilerini geliştirmeleri olduça önemli. Daha büyük başarılarla arkasının gelmesini diliyorum” dedi.

 

Yaşar Üniversitesi Yelken Takımının trofe dereceleri;

yelken (3)

24 Kasım 2012 tarihinde gerçekleşen yarışta Üçüncü

25 Kasım 2012 tarihinde gerçekleşen ilk yarışta İkinci

25 Kasım 2012 tarihinde gerçekleşen ikinci yarışta Birinci

08 Aralık 2012 tarihinde gerçekleşen birinci yarışta Birinci

08 Aralık 2012 tarihinde gerçekleşen ikinci yarışta Üçüncü

22 Aralık 2012 tarihinde gerçekleşen birinci yarışta İkinci

22 Aralık 2012 tarihinde gerçekleşen ikinci yarışta Birinci

no images were found